Komunal

NAJVEĆA POS ZGRADA U ISTRI

Predstavnici APN-a u radnom posjetu Umagu

Od 14. do 18. veljače odvijao se prvi dio odabira stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, a do polovice ožujka u planu je okončanje odabira svih stanova.

Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a


 
2 min
Martina Pereša

Od 14. do 18. veljače odvijao se prvi dio odabira stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, a do polovice ožujka u planu je okončanje odabira svih stanova.

Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a

U tijeku je izgradnje četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu, u koju će već početkom naredne godine oko 250 građana useliti u svoje nove domove.

U posjet su jučer pristigli direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov i njegova pomoćnica Josipa Tokić. Tim povodom su gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, njegovi suradnici te predstavnici APN-a obišli gradilište ove najveće POS zgrade u Istri.

Radovi na izgradnji četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, za koju je u lipnju 2021. godine svečano položen kamen temeljac, planiraju se odvijati do kraja 2022. godine.

Nova POS zgrada sadrži 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601,00 m2, a sastoji se od 6 nadzemnih etaža, dva ulaza, 2 stubišta i 2 lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba građana gradi se 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i 2 3,5-sobna stana.

U periodu od 14. do 18. veljače odvijao se prvi dio odabira stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, a do polovice ožujka u planu je okončanje odabira svih stanova. Prodajna cijena stana iznosi 1.300,00 EUR/m2 plativo u kunama po srednjem tečaju HNB-a.

„U Umagu su do sada izgrađena 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Usporedbe radi, to je kao svi ostali gradovi u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni. Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji. I tu nećemo stati, već po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje“ naglasio je gradonačelnik.


Nastavite čitati

Istra
 

SVETA NEDELJA DOBILA SVOJU MONOGRAFIJU: Knjiga kao duhovni hodnik koji vodi kroz emocionalne i kulturne aspekte identiteta

Pružajući dubok uvid u povijesne korijene, događaje i ličnosti koje su oblikovale ovo jedinstveno područje, monografija “Između stoljeća i srca – Općina Sveta Nedelja u ogledalu povijesti” predstavlja temeljnu riznicu informacija o općini * Tekstovi kojima se predstavljaju razna mjesta su zanimljivi, kvalitetni, a neki su nastali od intervjua sa svjedocima određenih događaja te iz novih arhivskih istraživanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.