Komunal

SVEČANOST U VODNJANU

Prijem za vodnjanske učenike - državne prvake u košarci i viceprvakinju iz talijanskog jezika

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i zamjenica Diriana Delcaro Hrelja ugostili su učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika


 
1 min
Istra24

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i zamjenica Diriana Delcaro Hrelja ugostili su učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Edi Pastrovicchio sa svojom je zamjenicom Dirianom Delcaro Hrelja ugostio učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika. Prijemu su prisustvovali i mentori učenika te ravnateljica škole Barbara Buršić- Križanac.

"Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Ovi rezultati nisu slučajni, znamo da ste puno radili i trudili se uz vodstvo vaših mentora. Vi ste ponos škole, ali i cijelog našeg grada. Hvala vam u ime svih građana na izvrsnim uspjesima", poručio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Micol Debeljuh, učenica 8.t razreda, pod vodstvom mentorice Manuele Verk, nastupila je na Državnom natjecanju talijanskoga jezika - materinskog jezika 4. i 5. svibnja 2023. u Bujama i Novigradu. U kategoriji osnovnih škola osvojila je izvrsno 2. mjesto. Ova odlična učenica sudjelovala je i na natjecanjima iz drugih predmeta te se i tamo dokazivala zapaženim uspjesima.

Mladi košarkaši, učenici osmih, sedmih i šestih razreda, drugu su godinu za redom pod vodstvom Erika Križanca izborili odlazak na Državno školsko sportsko prvenstvo. Prošle su godine obećali osvajanje prvenstva, a ove su godine to obećanje i ispunili. Oni su: Loren Jugovac, Leni Vinčić, David Smoljan, David Božac, Roko Baretić, Luka Jelenić, Marin Kolić, Antonio Chiavalon, Noel Penava, Đani Glavaš, Erik Antolović i Damir Antolović.

"Jako mi je drago da je baš naša škola od cijele Istarske županije otišla na državno prvenstvo i osvojila ga. Ovaj sportski uspjeh je jako bitan i meni osobno drag jer su svi ti učenici odlikaši, dobri učenici, koji dobre rezultat.e postižu kako u sportu tako i u školi. Osmašima želim puno uspjeha u srednjoj školi, a nama sportsku dvoranu da bi mogli zadržati dobre sportaše ", rekla je ravnateljica Babara Buršić-Križanac.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.