Komunal

SVEČANOST U VODNJANU

Prijem za vodnjanske učenike - državne prvake u košarci i viceprvakinju iz talijanskog jezika

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i zamjenica Diriana Delcaro Hrelja ugostili su učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika


 
2 min
Istra24

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i zamjenica Diriana Delcaro Hrelja ugostili su učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika

Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Edi Pastrovicchio sa svojom je zamjenicom Dirianom Delcaro Hrelja ugostio učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Nicol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika. Prijemu su prisustvovali i mentori učenika te ravnateljica škole Barbara Buršić- Križanac.

"Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Ovi rezultati nisu slučajni, znamo da ste puno radili i trudili se uz vodstvo vaših mentora. Vi ste ponos škole, ali i cijelog našeg grada. Hvala vam u ime svih građana na izvrsnim uspjesima", poručio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Micol Debeljuh, učenica 8.t razreda, pod vodstvom mentorice Manuele Verk, nastupila je na Državnom natjecanju talijanskoga jezika - materinskog jezika 4. i 5. svibnja 2023. u Bujama i Novigradu. U kategoriji osnovnih škola osvojila je izvrsno 2. mjesto. Ova odlična učenica sudjelovala je i na natjecanjima iz drugih predmeta te se i tamo dokazivala zapaženim uspjesima.

Mladi košarkaši, učenici osmih, sedmih i šestih razreda, drugu su godinu za redom pod vodstvom Erika Križanca izborili odlazak na Državno školsko sportsko prvenstvo. Prošle su godine obećali osvajanje prvenstva, a ove su godine to obećanje i ispunili. Oni su: Loren Jugovac, Leni Vinčić, David Smoljan, David Božac, Roko Baretić, Luka Jelenić, Marin Kolić, Antonio Chiavalon, Noel Penava, Đani Glavaš, Erik Antolović i Damir Antolović.

"Jako mi je drago da je baš naša škola od cijele Istarske županije otišla na državno prvenstvo i osvojila ga. Ovaj sportski uspjeh je jako bitan i meni osobno drag jer su svi ti učenici odlikaši, dobri učenici, koji dobre rezultat.e postižu kako u sportu tako i u školi. Osmašima želim puno uspjeha u srednjoj školi, a nama sportsku dvoranu da bi mogli zadržati dobre sportaše ", rekla je ravnateljica Babara Buršić-Križanac.


Nastavite čitati

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Istra
 

IRONWOMAN ĐURĐICA OREPIĆ: "Bilo koji cilj koji si postaviš mora biti takav da se budiš noću u znoju. Mora biti nešto što misliš da je nedokučivo. To je cilj!"

Žena u svakom društvu trpi i nije zaštićena zakonom. Zašto? Samo zato što smo slabije fizički. Mogu ja otrčati Ironman, ali muškarac je jači, da se razumijemo. Ja ću biti brža od njega, ja ću napraviti sve, ali ako me on pukne šakom, ja ću pasti. To bi trebalo stavljati na plakate jer, dokle god se to zakonski ne sredi, žena će biti kao slabija vrsta ispod muškarca, kaže Đurđica * To je taj nevjerojatan osjećaj. Kada shvatiš da imaš samo limite koji su u glavi. Da možeš bez hrane i vode u najtežim uvjetima .... Jeste, poslije sam pala u nesvijest, ali sam stigla, priča kroz smijeh

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.