Komunal

IDUĆI TJEDAN ASFALTIRANJE ULICE Jurja Žakna

Pula: Gradi se parking s 12 mjesta na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske ulice. Radovi vrijedni pola milijuna kuna bez PDV-a

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska


 
2 min
Istra24
Parking Rakovčeva-Pazinska

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska

Kako bi omogućili dodatna parkirališna mjesta te uredili makadamsku površinu na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske, Grad Pula planira izgradnju parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom.

U Gradu navode da će parkiralište imati 12 parkirnih mjesta od čega je jedno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom.

Ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka. Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja, četiri stabla; hrast crnika te tri američka likvidambra.

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Ulica Jurja Žakna

U Gradu navode da su ovaj tjedan započeli radovi na sanaciji kolnika u Ulici Samagher. U tijeku su radovi na pripremi za asfaltiranje ceste dužine 400 metara.

Vrijednost investicije iznosi oko 350 tisuća kuna bez PDV-a, a dio troškova osim Grada Pule snosi i Elektroistra. Radove izvodi trgovačko društvo Cesta i bit će okončani sljedećeg tjedna.

Nadalje, krajem sljedećeg tjedna očekuje se i asfaltiranje i puštanje u promet gornjeg dijela Ulice Jurja Žakna, u kojoj su u tijeku radovi na zamjeni dotrajalih cijevi vodovodne mreže.

Temeljem odobrenja Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom u krugu Društvenog centra Rojc djelatnici Pulaparkinga postavili su fizičke prepreke na zelenoj površini.

Prepreke su postavljene uz asfaltirani plato kod bacališta (kugla, disk, koplje) za osobe s invaliditetom kako bi se onemogućili promet i parkiranje motornih vozila na zelenoj površini te omogućilo nesmetano i sigurno korištenje bacališta, priopćili su iz Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.