Komunal

IDUĆI TJEDAN ASFALTIRANJE ULICE Jurja Žakna

Pula: Gradi se parking s 12 mjesta na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske ulice. Radovi vrijedni pola milijuna kuna bez PDV-a

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska


 
1 min
Istra24
Parking Rakovčeva-Pazinska

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska

Kako bi omogućili dodatna parkirališna mjesta te uredili makadamsku površinu na raskrižju Ulice Joakima Rakovca i Pazinske, Grad Pula planira izgradnju parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom.

U Gradu navode da će parkiralište imati 12 parkirnih mjesta od čega je jedno mjesto rezervirano za osobe s invaliditetom.

Ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka. Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja, četiri stabla; hrast crnika te tri američka likvidambra.

Grad je za izvođenje radova objavio javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 29. ožujka. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 550 tisuća kuna bez PDV-a. Izgradit će se i plato s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Ulica Jurja Žakna

U Gradu navode da su ovaj tjedan započeli radovi na sanaciji kolnika u Ulici Samagher. U tijeku su radovi na pripremi za asfaltiranje ceste dužine 400 metara.

Vrijednost investicije iznosi oko 350 tisuća kuna bez PDV-a, a dio troškova osim Grada Pule snosi i Elektroistra. Radove izvodi trgovačko društvo Cesta i bit će okončani sljedećeg tjedna.

Nadalje, krajem sljedećeg tjedna očekuje se i asfaltiranje i puštanje u promet gornjeg dijela Ulice Jurja Žakna, u kojoj su u tijeku radovi na zamjeni dotrajalih cijevi vodovodne mreže.

Temeljem odobrenja Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom u krugu Društvenog centra Rojc djelatnici Pulaparkinga postavili su fizičke prepreke na zelenoj površini.

Prepreke su postavljene uz asfaltirani plato kod bacališta (kugla, disk, koplje) za osobe s invaliditetom kako bi se onemogućili promet i parkiranje motornih vozila na zelenoj površini te omogućilo nesmetano i sigurno korištenje bacališta, priopćili su iz Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

KLABOT: Godina ulaska u šengen donijela nove izazove

Načelnik je ustvrdio kako su još jednom pokazali domaćim i stranim gostima da je Istra, koju je ove godine posjetilio više od četiri milijuna gostiju, sigurno mjesto za odmor. "Velika je to brojka koja je pred policiju postavila brojne sigurnosne izazove, no uspješno smo se ulovili u koštac sa svim zadaćama te smo našim gostima omogućili mirno ljetovanje", poručio je

Pula
 

IZNENADILI NOVINARE Na presici Jadranka Đokić i Ugo Korani odigrali dio predstave - preksutra premijera na Maloj sceni INK-a

Jadranka Đokić: "Tekst me je dirnuo" * Ugo Korani: "Mogu iskazati samo veliko zadovoljstvo i veliki blagoslov što sam ovdje s ovo dvoje prekrasnih ljudi i što u ovom prostoru imamo idealne uvjete za naš umjetnički rast" * Jona Fossea, suvremenog klasika i najvećeg norveškog dramatičara nakon Ibsena, Karl Ove Knausgård smatra najvažnijim europskim piscem

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.