Komunal

GRAD MOLI ZA STRPLJENJE

Pula: Radovi na Šišanskoj cesti produžit će se do 22. travnja

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Pula

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini

Zbog dodatnih radova na instalacijama plina i preslagivanju postojeće EKI mreže u vlasništvu HT-a na dijelu Šišanske ceste, rekonstrukcija prometnice produžit će se do 22. travnja 2022. godine.

Kako bi se radovi čim prije završili te uz očekivanje povoljnih vremenskih uvjeta, s izvođačem je dogovoreno intenziviranje radova, sukladno mogućnostima koje tehnologija izvođenja radova dozvoljava.

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini.

„Ovim zahvatom riješit će se još jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekata za naše građane, posebno značajan za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka, kao i generalno podići kvalitetu života za građane“, rekao je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, zamolivši građane za strpljenje i pridržavanje privremene regulacije prometa.

Podsjetimo, za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste s izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta d.o.o. sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8,9 milijuna kuna bez PDV-a, navode iz Grada Pule.

Cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara (od kojeg se u ovoj fazi izvođenja radova rekonstruira prvih 270 metara), od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete. 

Pozivaju se svi sudionici u prometu na dodatan oprez i pridržavanje privremene regulacije prometa, dodaju iz Grada Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

MOST O REFERENDUMU ZA LUNGOMARE Pozivamo sve građane Pule na izlazak i odlučivanje o budućnosti svojeg grada bez obzira bili za ili protiv postojećeg GUP-a

Nitko nema ništa protiv investicija, nitko nema ništa protiv investitora koji želi graditi hotel. Sve dok je ta investicija čista, sukladna zakonima te u interesu Grada Pule i njegovih građana. Investicije su poželjne, one su lokomotiva razvoja Grada, ali samo onda kada tom istom Gradu doprinesu više nego što uzmu, samo onda kada su obje strane zadovoljne suradnjom, uostalom to i je glavni motiv razmjene, odnosno trgovine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.