Komunal

GRAD MOLI ZA STRPLJENJE

Pula: Radovi na Šišanskoj cesti produžit će se do 22. travnja

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini


 
2 min
Istra24
Foto: Grad Pula

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini

Zbog dodatnih radova na instalacijama plina i preslagivanju postojeće EKI mreže u vlasništvu HT-a na dijelu Šišanske ceste, rekonstrukcija prometnice produžit će se do 22. travnja 2022. godine.

Kako bi se radovi čim prije završili te uz očekivanje povoljnih vremenskih uvjeta, s izvođačem je dogovoreno intenziviranje radova, sukladno mogućnostima koje tehnologija izvođenja radova dozvoljava.

Riječ je o radovima na dionici od Rendinelice do Škatara duljine 400 metara koja se izvodi temeljem Programa građenja za 2022. godinu, a nakon dionice od Busolera do Rendinelice koja je izvedena u 2021. godini.

„Ovim zahvatom riješit će se još jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekata za naše građane, posebno značajan za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka, kao i generalno podići kvalitetu života za građane“, rekao je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, zamolivši građane za strpljenje i pridržavanje privremene regulacije prometa.

Podsjetimo, za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste s izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta d.o.o. sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8,9 milijuna kuna bez PDV-a, navode iz Grada Pule.

Cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara (od kojeg se u ovoj fazi izvođenja radova rekonstruira prvih 270 metara), od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete. 

Pozivaju se svi sudionici u prometu na dodatan oprez i pridržavanje privremene regulacije prometa, dodaju iz Grada Pule.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.