Komunal

SVOJE PRIJEDLOGE MOGU DATI SVI

PULA SMART CITY: Započelo javno savjetovanje o nacrtu Plana razvoja pametnog grada

Želi se stvoriti okvir za razvoj održivog grada koji pruža visoku razinu kvalitete života svojim stanovnicima i dostupnije gradske usluge prilagođene stanju tehnološkog razvoja * Grad Pula poziva sve zainteresirane građanke i građane te zainteresiranu javnost da se do 24. lipnja  uključe u proces kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta, kako bi se isti ažurirao i prilagodio potrebama građana


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Grad Pula - Pola

Želi se stvoriti okvir za razvoj održivog grada koji pruža visoku razinu kvalitete života svojim stanovnicima i dostupnije gradske usluge prilagođene stanju tehnološkog razvoja * Grad Pula poziva sve zainteresirane građanke i građane te zainteresiranu javnost da se do 24. lipnja  uključe u proces kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta, kako bi se isti ažurirao i prilagodio potrebama građana

Od danas Grad Pula stavlja nacrt Plana razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City) na javno savjetovanje u trajanju od 30 dana. Pozivaju se svi zainteresirani građani grada Pule i zainteresirana javnost da do 24. lipnja 2023. godine sudjeluju u procesu, kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta.

Grad Pula u suradnji s tvrtkom Apsolon strategija d.o.o. završava izradu Plana razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City).

Ovim Planom Grad Pula stvara okvir za razvoj održivog grada koji pruža visoku razinu kvalitete života svojim stanovnicima i dostupnije gradske usluge prilagođene stanju tehnološkog razvoja. Uvođenje sofisticiranih informacijsko-komunikacijskih tehnologija rezultirat će smanjenjem troškova te jednostavnijem i učinkovitijem prikupljanju podataka i primjeni rješenja koja unapređuju kvalitetu života svih stanovnika, poduzetnika i posjetitelja Grada.

Provedbom Plana razvoja pametnog Grada osigurat će se okolišno održivi i društveno uključiv razvoj Grada s digitalnom upravom, naprednom i učinkovitom komunalnom infrastrukturom i inovativnim gospodarstvom.

U procesu strateškog planiranja, u izradu Plana kroz online anketu bilo je uključeno gotovo 500 građana te 60 ključnih dionika s kojima su provedeni intervjui i održana radionica.

Grad Pula poziva sve zainteresirane građanke i građane te zainteresiranu javnost da se od 25. svibnja do 24. lipnja 2023. godine uključe u proces kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta, kako bi se isti ažurirao i prilagodio potrebama građana.

Svoje prijedloge možete upisati u obrazac koji je dostupan na web stranici Grada Pula-Pola (www.pula.hr: rubrika E - konzultacije) te ispunjen dostaviti mailom na adresu: plansmartcity@pula.hr  najkasnije do 24. lipnja 2023. godine.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će razmotreni i obrađeni te prikazani u Izvješću o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će biti objavljeno na internetskoj stranici Grada Pula-Pola. Ukoliko ne želite da Vaši osobni podaci (ime i prezime) budu javno objavljeni, molimo da to jasno istaknete pri slanju obrasca.

Obavijest o početku javnog savjetovanja o nacrtu Plana razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City) i prateće dokumente možete pronaći ovdje. h


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.