Komunal

PREVENTIVNO DJELOVANJE

Pulska Prometna policija u utorak započinje akciju ''Uspori – u prometu nisi sam''

Preventivna prometna akcija provest će se ujedno i kao najava pojačanog nadzora prometa tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja, koji će se provesti 24. ožujka 2022.godine


 
1 min
Istra24
PU istarska

Preventivna prometna akcija provest će se ujedno i kao najava pojačanog nadzora prometa tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja, koji će se provesti 24. ožujka 2022.godine

Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili zbog vožnje neprilagođenom brzinom, Postaja prometne policije Pula-Pola će, u sklopu pojačanih aktivnosti  koje se provode u organizaciji ROADPOL-a, od 22. do 24. ožujka 2022. provoditi preventivnu akciju ''Uspori – u prometu nisi sam''. Preventivna prometna akcija provest će se ujedno i kao najava pojačanog nadzora prometa tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja, koji će se provesti 24. ožujka 2022.godine.
Na području Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom prva dva mjeseca 2022. zabilježeno je 68 prometnih nesreća, što je za 8% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama teške tjelesne ozlijede zadobile su  dvije osobe, dok je lako ozlijeđeno 30 osoba. Uslijed prekoračene ili neprilagođene brzine kretanja, kao okolnosti koja je prethodila nastanku prometne nesreće, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozlijede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.
Posebno ističemo kako je u prometnoj nesreći zabilježenoj u ožujku na području Postaje prometne policije Pula-Pola smrtno stradalo dvoje vozača, a prometnoj nesreći prethodila je greška  neprilagođena brzina kretanja vozila.
Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola tijekom prva dva mjeseca 2022. utvrdili su 2130 prekršaja, od kojih 715 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.
Tijekom provođenja preventivne prometne akcije na informativnim točkama u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i zonama domova za starije i nemoćne osobe nadzirat će se brzina kretanja vozila uz uporabu preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika. Policijski službenici će vozače koji odskaču od normalnog toka prometa upozoravati na nužnost poštivanja prometnih propisa, uz savjete da, neovisno o duljini i trajanju putovanja, poštuju ograničenja brzine kretanja i prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa  tako da vozila mogu zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, mogu predvidjeti, odnosno da mogu pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.
Tijekom provođenja preventivne prometne akcije sudionicima u prometu dijelit će se informativni letak ''Uspori – u prometu nisi sam'', promidžbeni materijal, a vozači koji u zadnjih deset godina nisu prekršajno kažnjavani nagradit će se prikladnim poklon paketom pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.


Nastavite čitati

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.