Komunal

GODINE PROLAZE, BALE SE GOMILAJU

Sekundar usluge dobile posao težak 2,2 milijuna eura. S Kaštijuna odvoze 10 tisuća tona baliranog SRF-a

Kako nam je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Kaštijuna Marino Drandić zadnji natječaj odnosi se na zbrinjavanje baliranog SRF-a iz 2019., 2020. i 2021. godine


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kako nam je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Kaštijuna Marino Drandić zadnji natječaj odnosi se na zbrinjavanje baliranog SRF-a iz 2019., 2020. i 2021. godine

Čak 2,4 milijuna eura koštat će zbrinjavanje 10 tisuća tona bala u kojima je upakirano gorivo iz otpada koje godinama čeka na zbrinjavanje u sklopu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Naime, ovih je dana trgovačko društvo Kaštijun između dvije pristigle ponude izabralo tvrtku Sekundar usluge sa sjedištem u Matuljima. Na natječaj se s višom ponudom javila i tvrtka Kemokop iz Dugog sela. Ovaj je posao zbog velike vrijednosti bio podijeljen na dvije grupe, a nakon odabira očekuje se i potpisivanje ugovora.

Težak balast

Time bi se Kaštijun napokon riješio dijela bala smještenih u sklopu centra. Prema zadnjim podacima iz prosinca prošle godine, na lokaciji ŽCGO Kaštijun još 2.462 tone goriva iz otpada čeka zbrinjavanje.

Kako nam je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora Kaštijuna Marino Drandić zadnji natječaj odnosi se na zbrinjavanje baliranog SRF-a iz 2019. 2020. i 2021. godine.

U natječajnoj dokumentaciji ističe se da cijena (vrtoglavih 2,4 milijuna eura op.a.)  uključuje sve aktivnosti od utovara na lokaciji ŽCGO Kaštijun do krajnje oporabe gotiva iz otpada. Navodi se i to kako se gorivo iz otpada nalazi na otvorenom platou te zbog vremenskih prilika omot bala može imati oštećenja ili zaprljanja.

Ulaganja na čekanju

Podsjetimo, nakon što je još u srpnju prošle godine ŽCGO dobio suglasnost za novi kredit od 1,6 milijuna eura u Zagrebačkoj banci, i nakon potpisivanja ugovora s tom poslovnom bankom, još nema najava kada će Kaštijun raspisati i prve javne nabave za izvođače radova u sklopu novih ulaganja na samoj lokaciji centra. 

Tvrtka Kašrijun donijela je i odluku o odabiru tvrtke koja će centru dostaviti zaštitnu UV foliju za baliranje. Radi se o varaždinskoj Bomark Ambalaži d.o.o. člija će usluga ŽCGO Kaštijun dodatno koštati 64 tisuća eura.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.