Komunal

Grad pula: ponude se dostavljaju u pisarnicu

Smjestite li raseljene osobe iz Ukrajine podmirit će vam se troškovi za stan ili kuću

Na javni poziv mogu se javiti vlasnici stambenih jedinica na području grada Pule, koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice te vlasnici koji su ih već ustupili na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija/Pixsell

Na javni poziv mogu se javiti vlasnici stambenih jedinica na području grada Pule, koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice te vlasnici koji su ih već ustupili na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine

Obzirom da sve više osoba iz Ukrajine stiže i u Istru, a dodatna mjesto za njihov smještaj konstantno se traže, dobro je znati da je na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Na javni poziv mogu se javiti vlasnici stambenih jedinica na području grada Pule, koji imaju na raspolaganju slobodne stanove ili kuće te vlasnici koji su već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine. Vlasnicima koji su ustupili svoje nekretnine na korištenje osobama iz Ukrajine podmirivat će se troškovi njihova korištenja.

Za prijavu potrebno je ispuniti Obrazac za ponudu smještaja za raseljene osobe, uz koji treba priložiti dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu, izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice.

Iz Grada Pule pozivaju sve zainteresirane građane da ispunjeni Obrazac za ponudu smještaja, zajedno s prilozima, predaju u pisarnicu grada Pule na adresi Stara tržnica 1, 52100 Pula (s naznakom za Stožer civilne zaštite Grada Pula-Pola – dostava ponude vlasnika stambene jedinice).

Po primitku ispunjenog Obrasca za ponudu smještaja te nakon utvrđivanja vjerodostojnosti ponude i neposrednog nadzora stambene jedinice od strane Stožera civilne zaštite Grada Pule, Stožer izdaje Potvrdu o nadzoru stambene jedinice.

Svu  prikupljenu dokumentaciju, vlasnik stambene jedinice dostavlja Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a: poštom na adresu Nehajska 5, 10000 Zagreb ili na e-mail adresu pojedinacni.smjestaj@mup.hr

Navedeni obrasci i ostale informacije mogu se pronaći na službenoj stranici Grada Pule, dok se sve dodatne informacije mogu dobiti putem elektroničke pošte Stožera civilne zaštite Grada Pula na stozercz@pula.hr.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.