Komunal

Do kraja godine

Tri pulska komunalna poduzeća pripajaju se Castrumu. Zoričić: "To će optimizirati poslovanja i racionalizirati troškove"

Gašenje Fratarskog svakako ne dolazi kao iznenađenje. Gradonačelnik je to najavio još na sjedinici Gradskog vijeća u studenom, istaknuvši tada da to društvo nema smisla riječima: „zaista jedno apsurdno trgovačko društvo koje nema u besmislu smisla“


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Gašenje Fratarskog svakako ne dolazi kao iznenađenje. Gradonačelnik je to najavio još na sjedinici Gradskog vijeća u studenom, istaknuvši tada da to društvo nema smisla riječima: „zaista jedno apsurdno trgovačko društvo koje nema u besmislu smisla“

Pulska komunalna poduzeća Pula Sport, Tržnica i Fratarski trebala bi se do kraja godine pripojiti društvu Castrum, saznajemo.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić potvrdio je da dolazi do spajanja određenih gradskih tvrtki, ali nije specificirao o kojim je poduzećima riječ.

"Dolaskom u Upravu napravili smo dubinsku analizu svih trgovačkih društava i došli do zaključka da neka društva mogu biti pripojena u svrhu optimizacije poslovanja i racionalizacije troškova", kaže Zoričić.

Navodi još samo da se za "odabrana društva namjerava provesti due diligence" (dubinska analiza, op.n). Govori da će taj zadatak obaviti izabrani revizor.

"Do kraja godine planiramo završiti proces. Nakon potvrde revizora dat ćemo više informacija", veli.

Na aktima gradonačelnika vidljivo je da je Zoričić 11. ovog mjeseca donio odluku o "imenovanju stručnog povjerenstva za jednostavnu nabavu i osobe zadužene za praćenje izvršenja ugovora", a čiji je predmet nabave upravo "izrada pravnog i financijskog due diligence za trgovačka društva".

Dubinska analiza, kojom bi se trebale dobiti sve bitne informacije vezane za poslovanje i imovinu poduzeća, koštat će 248.750 kuna s PDV-om, vidljivo je u odluci.

Napomenimo i da gašenje Fratarskog svakako ne dolazi kao iznenađenje. Gradonačelnik je to najavio još na sjedinici Gradskog vijeća u studenom, istaknuvši tada da to društvo nema smisla riječima: „zaista jedno apsurdno trgovačko društvo koje nema u besmislu smisla“.

Neslužbeno doznajemo da bi se u idućoj fazi 'holdingu' možebitno trebali pripojiti i društva Pula Parking i Pulapromet.

Zasad, međutim, nema naznaka da će ista sudbina zahvatiti i Luku Pula, tvrtku za koji mnogi ni ne znaju čime se bavi.


Nastavite čitati

Pula
 

IZNENADILI NOVINARE Na presici Jadranka Đokić i Ugo Korani odigrali dio predstave - preksutra premijera na Maloj sceni INK-a

Jadranka Đokić: "Tekst me je dirnuo" * Ugo Korani: "Mogu iskazati samo veliko zadovoljstvo i veliki blagoslov što sam ovdje s ovo dvoje prekrasnih ljudi i što u ovom prostoru imamo idealne uvjete za naš umjetnički rast" * Jona Fossea, suvremenog klasika i najvećeg norveškog dramatičara nakon Ibsena, Karl Ove Knausgård smatra najvažnijim europskim piscem

Pula
 

OKUPILO SE VIJEĆE SREDNJOŠKOLSKIH RAVNATELJA Prof.dr. Mirjana Radetić Paić: "Moramo se upitati je li škola izgubila odgojnu funkciju nauštrb obrazovanja"

"Prije svega, nemamo dovoljno stručnih suradnika čiji je rad usmjeren na djecu s poremećajima u ponašanju. Više ulažemo u tretman takve djece nakon što se problem dogodi nego u samu prevenciju", rekla je prof. Radetić Paić i dodala: "Moramo djelovati svi do posljednjeg uključenog i imati isti stav... U tome mora sudjelovati cijela škola, roditelji, zajednica, kuharice, spremačice…" * Iako je lokalnim medijima jučer poslan poziv za ovaj skup, naknadnom je odlukom pristup omogućen samo jednoj medijskoj kući

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.