Komunal

"udarili po džepu" i brzo riješili stvar

U PAR DANA ČISTKA Mišljenja stanara podijeljena. Od toga da "reda mora biti " do kritika Gradu Puli jer "ne nudi alternativu"

I dok jedni podržavaju ovakav potez Grada jer nakon dugi niz godina pješaci mogu koristiti nogostup ne probijajući se između parkiranih vozila, osobito djeca koja sada puno sigurnije odlaze u školu, većina stanara ipak negoduje zbog činjenice što sada nemaju gdje parkirati


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

I dok jedni podržavaju ovakav potez Grada jer nakon dugi niz godina pješaci mogu koristiti nogostup ne probijajući se između parkiranih vozila, osobito djeca koja sada puno sigurnije odlaze u školu, većina stanara ipak negoduje zbog činjenice što sada nemaju gdje parkirati

Samo u nekoliko dana od prvih upozorenja i "čestitke" od 30 eura koliko će platiti nastave li parkirati na nogostupima, u gornjem dijelu ulici Rimske centurijacije prema Areni, već danima nema niti jednog vozila. Tako je nakon dugi niz godina dio ove ulice potpuno "očišćen" od automobila.

Grad Pula doslovno je u par dana dijeleći prethodno upozorenja, uspio otjerati sva parkirana vozila koja godinama parkiraju na nogostupima. Mišljenja okolnih stanara su podijeljena. I dok jedni podržavaju ovakav potez Grada jer nakon dugi niz godina pješaci mogu koristiti nogostup ne probijajući se između parkiranih vozila, osobito djeca koja sada puno sigurnije odlaze u školu, većina stanara ipak negoduje zbog činjenice što sada nemaju gdje parkirati.

Iz Grada Pule ranije su poručili da je parkiranje po zakonu na nogostupima zabranjeno, što naravno nitko ne osporava. Međutim, ostaje nejasno gdje će sada mjesto pronaći stanari koji kada je o parkingu riječ, kao da igraju lutriju.

"I gdje da mi sada parkiramo", pita se jedan stanar dodajući da je i prije zabrane jedva pronalazio parking.

- Kad krene ljeto bit će ludnica. Upozorenja su podijeljena, a neki su nastavili parkirati pa su krenule i kazne. Nakon toga nema više ni jednog automobila. I pauk je sada u akciji u ovom dijelu grada, dodaje naš sugovornik ljut što osim zabrane, Grad nije ponudio neku alternativu. "Da, parkiralo se na nogostupima jer jednostavno u kvartu nema mjesta nigdje. Više-manje, sve uličice oko Arene su pod naplatom, a mjesta nema" dodaje.

S druge strane, u neposrednoj blizini nalaze se označena parking mjesta no činjenica je da će sada nekim stanarima koji po kućanstvu imaju i po nekoliko vozila, u slučaju da počnu parkirati na označenom mjestu, to predstavljati značajan udarac na kućni budžet.

- Podržavam ovaj potez Grada jer reda mora biti. Činjenica je da su ovdje parkirali i svi oni koji rade u centru, a da ne govorim o nekim stanarima s garažama koji su na nogostupima parkirali cijeli vozni park i tako uzurpirali po nekoliko parking mjesta. Posebno je bilo iritantno kada su neki bahato na javnu površinu postavljali daske, stolice, prazne kante kojima su tako "rezervirali" svoj povlašteni parking na nogostupu i nikad ih nitko nije kažnjavao. Drago mi je da toga više nema. Plaćam godišnju kartu za parkiranje ali to mi ne garantira slobodno mjesto, kaže još jedna stanaraka. Dodaje da je nelogično što se raščistio samo gornji dio ulice jer automobili su i dalje na nogostupima parkirani u produžetku ulice koja vodi prema školi na Kaštanjeru. 


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Pula
 

"TRKOM PROTIV NASILJA" na pulskoj Portarati obilježen Dan ružičastih majica

O nasilju je potrebno pričati kako bi osvijestili problem, među djecom, učiteljima i cijelim društvom. Problem je dosta zamagljen i zato se o njemu treba što više govoriti u javnosti, kako bi se borili protiv tog vida nasilja među djecom, poručila je Valentina Vuković profesorica tjelesnog odgoja iz pulske Osnovne škole Vidikovac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.