Komunal

GORUĆA PULSKA TEMA

UPOZORENJA UMJESTO NOVČANIH KAZNI: Turisti i pulski vozači u Starom gradu zatekli uplatnice na autima

Na parkiralištu Benediktinske opatije kod Zavoda za zapošljavanje, koji je također odnedavno namijenjen za stanare Starog grada, primijetili smo nemali broj upozorenja na parkiranim vozilima * Među parkiranim vozilima primijetili smo velik broj stranih registracija kao i pokušaj vozača da uplate parking


 
1 min
Nina Orlović-Radić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na parkiralištu Benediktinske opatije kod Zavoda za zapošljavanje, koji je također odnedavno namijenjen za stanare Starog grada, primijetili smo nemali broj upozorenja na parkiranim vozilima * Među parkiranim vozilima primijetili smo velik broj stranih registracija kao i pokušaj vozača da uplate parking

Subotnja konferencija za medije o promjenama i regulaciji parkinga u samom središtu Pule, na kojoj je gradonačelnik Filip Zoričić, uz nadležnog pročelnika Damira Prhata i direktora Pula parkinga Branislava Bojanića, obznanio da će od sada u Starom gradu na četiri parkirališta moći parkirati isključivo stanovnici okolnih zgrada, izazvala je reakcije brojnih građana koji se s ovom odlukom ne slažu. Izuzev, dakako, stanara ovog kvarta.

Kritike su pojačane i zbog osjetnog povećanja cijena parkiranja u gradu, pa je tako ono na Karolini najdrastičnije - čak 30 kuna po satu.

Cijene parkinga po zonama

 • Zona 1 (crvena) - 12 kuna/sat (zimi 8 kuna/sat)
 • Zona 2 (žuta) - 11 kuna/sat (zimi 6 kuna/sat)
 • Zona 3 (bijela) - 30 kuna sat (zimi 15 kuna/sat)
 • Zona 4 (zelena) - 9 kuna sat (zimi 5 kuna/sat)
 • Zona 5 (plava) - 15 kuna sat (zimi 9 kuna/sat)

S obzirom na to da i dalje nastavljaju parkirati u centru, vozači su danas (posebno turisti) na vjetrobranskim staklima svojih automobila naišli na početna upozorenja (zasad bez novčanih kazni) upozorenja da se tu ne smiju parkirati.

Tako smo na parkiralištu Benediktinske opatije kod Zavoda za zapošljavanje, koji je također odnedavno namijenjen za stanare starog grada, primijetili nemali broj upozorenja na parkiranim vozilima.

Među parkiranim vozilima primijetili smo velik broj stranih registracija kao i pokušaj vozača da uplate parking.

Na ulazu u park primijetili smo da nedostaje jedna info ploča, ona s desne strane koja upozorava da je nova regulacija parkiranja u tijeku.

Podsjetimo, direktor Pula parkinga Branislav Bojanić na subotnjoj je konferenciji kazao da radnici mijenjaju table te je pozvao stanare Starog grada da preuzmu nove mjesečne karte koje će ih koštati 100 kuna mjesečno.

Ljetne cijene na ostalim parkiralištima

 • Emova ulica - 8 kuna/sat
 • Marsovo polje 2 (kod stadiona) - 4 kune/sat
 • Marsovo polje 1 (kod Croatie) - 10 kuna/sat
 • Riva -  10 kuna/sat
 • Karolina 30/sat
 • Mandrač i Gregovica 50 kuna/24 sata

Nastavite čitati

Pula
 

Objavljen Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera energetske učinkovitosti na području grada Pule

Pravo na prijavu za nabavu kućanskih uređaja i nabavu električnih vozila ima isključivo korisnik s prebivalištem na području grada Pule, a za uslugu izrade glavnog projekta za solarnu elektranu na obiteljskoj kući i za kupnju fotonaponskih sunčanih modulapravo na prijavu ima isključivo korisnik s vlasništvom ili suvlasništvom nad nekretninom smještenom na području grada Pule

Pula
 

Dokumentarni serijal 'U ime oca' u Dnevnom boravku Rojca

'Oci' u preostale tri epizode su Martin Bizjak, akademski slikar bez kojeg Pula ne bi imala filmski festival u Areni, zatim Boško Obradović autor i realizator projekta 'Atomsko sklonište' i Livio Morosin, jedan od najboljih autora pop rock i etno scene

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.