Komunal

RAdovi će trajati deset dana

Započela rekonstrukcija županijske ceste na ulazu u Medulin

Radovi obuhvaćaju popravak asfaltnog kolnika, odnosno frezanje asfaltnog kolnika debljine četiri odnosno šest centimetara, asfaltiranje s novom asfaltnom mješavinom te obnavljanje horizontalne signalizacije


 
1 min
Istra24
Medulinski načelnik Ivan Kirac

Radovi obuhvaćaju popravak asfaltnog kolnika, odnosno frezanje asfaltnog kolnika debljine četiri odnosno šest centimetara, asfaltiranje s novom asfaltnom mješavinom te obnavljanje horizontalne signalizacije

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac obišao je gradilište rekonstrukcije županijske ceste broj 5133 koja se provodi u dijelu od benzinske postaje Shell do Osnovne škole Dr. Mate Demarina.

Radovi se izvode temeljem Ugovora kojeg je Općina Medulin zaključila sa Županijskom upravom za ceste Istarske županije i Istarskim cestama d.o.o. i prema kojem se ukupna vrijednost radova od 1.960.000,00 kuna podmiruje u jednakim dijelovima od strane Županijske uprave za ceste i Općine Medulin.

Rekonstrukcijom će se obuhvatiti gotovo jedan kilometar prometnice (932 m) na ulazu u Medulin.
Radovi obuhvaćaju popravak asfaltnog kolnika, odnosno frezanje asfaltnog kolnika debljine četiri odnosno šest centimetara, asfaltiranje s novom asfaltnom mješavinom te obnavljanje horizontalne signalizacije.

Zbog načina izvođenja radova promet će se odvijati pomoću semafora koji će naizmjenično propuštati promet iz oba smjera. Semafori će se micati u vrijeme kada se ne izvode radovi (u poslijepodnevnim, večernjim i noćnim satima), ali će preostala privremena signalizacija upozoravati vozače na oprez.

Već je ranije prostor uz cijelu dionicu županijske ceste očišćen uklanjanjem raslinja, a očišćeni su i produbljeni odvodni kanali uz prometnicu.
Načelnik Ivan Kirac naglasio je da će radovi trajati 10 dana, te će Medulin prve uskršnje goste dočekati obnovljenim ulazom u naselje.


Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.