Komunal

Nema čega nema u pulskoj Lučkoj upravi

Župan Boris Miletić održao sastanak s ravnateljicom i ravnateljima lučkih uprava. Brnos prezentirao izgradnju, sanaciju, nasipavanje, rekonstrukcije, uređenja...

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka


 
1 min
Istra24

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka

Istarski župan Boris Miletić održao je danas u Županiji u Puli radni sastanak s ravnateljicom i ravnateljima Lučkih uprava na području Istarske županije.

Iz Županije priopćuju da je čitav niz započetih i planiranih projekata prisutnima predočio ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos. Istaknuo je izgradnju terminala za pomorski putnički promet u Puli, sanaciju lukobrana u luci Pula, nasipavanje i gradnju nove obale u luci Pula odnosno šetnicu te niz dogradnji, sanacija, rekonstrukcija i uređenja luka na Verudeli, Ribarskoj kolibi, Bunarini, Mandrač – Tivoli, Fažana i Valbandon.

Sustavno rješavanje uknjižbe čestica pomorskog dobra, sanacija obalnog zida u Valdibori, projekt gradnje sjevernog lukobrana Sv. Katarina u vrijednosti od 35 do 40 milijuna kuna te projekt proširenja i novih komunalnih vezova u Veštru samo su neki od projekata i aktivnosti koje je izdvojio ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi.

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka. Župan Miletić je izrazio spremnost da se uz pomoć nadležnog Upravnog odjela pronađe rješenje koje će udovoljiti kako korisnicima luka, tako i konzervatorima.

Ravnatelj Branko Curić je u svom izlaganju naglasio najveći i najvažniji projekt Lučke uprave Poreč, luku Santa Marina, koji se sastoji iz dva dijela. Komunalni dio luke čija vrijednost iznosi 9 milijuna kuna, te ribarski dio čija je vrijednost 35 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije.

Najznačajniji projekt Lučke uprave Rabac je izgradnja lukobrana u Rapcu, a od ostalih aktivnosti ravnateljica Antonela Mohorović Kožuh istaknula je uređenje sidrišta na Trgetu te izmještanje brodica koje su izvan lučkog područja.

Županijska ulaganja u gradnju lučke infrastrukture rezultiraju financiranjem u iznosu od 5,4 milijuna kuna te dodatnih 400 tisuća kuna za nabavu planova lučkih uprava za prihvat i rukovanje otpadom u lukama, kažu iz Županije.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.