Komunal

Nema čega nema u pulskoj Lučkoj upravi

Župan Boris Miletić održao sastanak s ravnateljicom i ravnateljima lučkih uprava. Brnos prezentirao izgradnju, sanaciju, nasipavanje, rekonstrukcije, uređenja...

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka


 
2 min
Istra24

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka

Istarski župan Boris Miletić održao je danas u Županiji u Puli radni sastanak s ravnateljicom i ravnateljima Lučkih uprava na području Istarske županije.

Iz Županije priopćuju da je čitav niz započetih i planiranih projekata prisutnima predočio ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos. Istaknuo je izgradnju terminala za pomorski putnički promet u Puli, sanaciju lukobrana u luci Pula, nasipavanje i gradnju nove obale u luci Pula odnosno šetnicu te niz dogradnji, sanacija, rekonstrukcija i uređenja luka na Verudeli, Ribarskoj kolibi, Bunarini, Mandrač – Tivoli, Fažana i Valbandon.

Sustavno rješavanje uknjižbe čestica pomorskog dobra, sanacija obalnog zida u Valdibori, projekt gradnje sjevernog lukobrana Sv. Katarina u vrijednosti od 35 do 40 milijuna kuna te projekt proširenja i novih komunalnih vezova u Veštru samo su neki od projekata i aktivnosti koje je izdvojio ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi.

Ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Doriano Labinjan prisutne je informirao o aktualnim projektima na svom području te istaknuo da se prilikom sanacije i rekonstrukcija nerijetko susreću s temom usklađenja s uvjetima koje propisuje konzervatorska struka. Župan Miletić je izrazio spremnost da se uz pomoć nadležnog Upravnog odjela pronađe rješenje koje će udovoljiti kako korisnicima luka, tako i konzervatorima.

Ravnatelj Branko Curić je u svom izlaganju naglasio najveći i najvažniji projekt Lučke uprave Poreč, luku Santa Marina, koji se sastoji iz dva dijela. Komunalni dio luke čija vrijednost iznosi 9 milijuna kuna, te ribarski dio čija je vrijednost 35 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije.

Najznačajniji projekt Lučke uprave Rabac je izgradnja lukobrana u Rapcu, a od ostalih aktivnosti ravnateljica Antonela Mohorović Kožuh istaknula je uređenje sidrišta na Trgetu te izmještanje brodica koje su izvan lučkog područja.

Županijska ulaganja u gradnju lučke infrastrukture rezultiraju financiranjem u iznosu od 5,4 milijuna kuna te dodatnih 400 tisuća kuna za nabavu planova lučkih uprava za prihvat i rukovanje otpadom u lukama, kažu iz Županije.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.