Krasna Zemlja

NAJVEĆA I NAJSTARIJA PUČKA ZABAVA

(FOTOGALERIJA) SINOĆ U VODNJANU ODŽANA BUMBARSKA FEŠTA Stari grad je vrvio brojnim posjetiteljima

Bogat večernji program Bumbarske fešte doveo je u Vodnjan i brojne goste iz svih krajeva Istre te ispunio grad u potpunosti. Placa je bila dupkom puna, a sviralo se, pjevalo i plesalo na niz lokacija starog grada, uz izdašnu gastronomsku i drugu ponudu


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Bogat večernji program Bumbarske fešte doveo je u Vodnjan i brojne goste iz svih krajeva Istre te ispunio grad u potpunosti. Placa je bila dupkom puna, a sviralo se, pjevalo i plesalo na niz lokacija starog grada, uz izdašnu gastronomsku i drugu ponudu

Pobjednik Trke na tovarima velike 54. Bumbarske fešte sinoć održane u Vodnjanu, već je poznati i neprikosnoveni par – Gordan Galant iz Rovinja s tovarom Benitom. Snažni i poslušni Benito je suvereno s velikom prednošću pred ostalim magarcima pronio Galanta na leđima kroz dugu Trgovačku ulicu sve do cilja na Narodnom trgu. Bilo je i padova, foto-finiša, napetih završnica, pa su gledatelji, posebno oni najmlađi, još jednom mogli uživati u staroj tradicionalnoj utrci, koja je nadaleko proslavila Vodnjan.

U tradiciji vodnjanske fešte održana je i urnebesna parada alegorijskih kola, kojima se Bumbari na šaljiv način obračunavaju sa svakodnevnim problemima i aktualnim temama.

Nastupilo je sedam ekipa s isto toliko kola: "Istarska konoba" na ideju Mattea Muškovića, "Benzin je poša gori jaba daba du" Renata Ferra, "Vodnjanski raj" Andree Sgagliardija, "Spužva Bob briše tragove Covid-19" Claudije Ferro, "Euro-destilacija" Paole Damiani, "Stara vetrina" na ideju Lorene Lizzul i "Vjerski turizam u Vodnjanu" Lorenza Biasiola.

Prvo mjesto po odluci žirija, a ocjenjuje se originalnost, kreativnost i izvedba, osvojila su kola "Vodnjanski raj". Druga je bila "Stara Vetrina", a treća "Vjerski turizam...".

Bogat večernji program Bumbarske fešte doveo je u Vodnjan i brojne goste iz svih krajeva Istre te ispunio grad u potpunosti. Placa je bila dupkom puna, a sviralo se, pjevalo i plesalo na niz lokacija starog grada, uz izdašnu gastronomsku i drugu ponudu.

Na glavnoj pozornici publiku je brojnim hitovima zabavljao Neno Belan & Fiumens. Repertoarom pjesama od razdoblja Đavola do novijih uspješnica Belan je rasplesao placu i držao je budnom do kasno u noć. Publiku su za njegov nastup dobro pripremili i zagrijali članovi veselog Tu i tamo banda.

Na gradskoj tržnici nastupili su legendarni Anelidi, u prekrasnom ambijentu Bašte (rotonde) svirali su Primotajo blues band, na Župnom trgu odličnu su svirku na akustičnim gitarama osigurali Whiskey Train, a u gradskom parku pravi je štimung napravio DJ.

Bumbarsku feštu prate i programi kroz cijeli dan, tako da su već od jutra krenuli sportski turniri u pljočkanju, boćanju i košarci te nastup Limene glazbe Grada Vodnjan-Dignano, a nastavilo se tijekom dana 15. izložbom konja pasmine hrvatski hladnokrvnjak, nastupom KUD-a Vodnjan, bogatim večernjim programom Žutog kišobrana za najmlađe, prijateljskom nogometnom utakmicom, ali i izložbom  plakata grafičkog studija Vodnjan u Apoteci.


Nastavite čitati

Istra
 

U dvije prometne nesreće na području Poreča stradale srne

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.