republika - dugi
Kultura

u dvorani lisinski

Balet velikog Igora Moiseyeva 18. svibnja prvi put u Zagrebu

Državni akademski ansambl narodnog plesa Igor Moiseyev Ballet, koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine te od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata


 
2 min
HINA

Državni akademski ansambl narodnog plesa Igor Moiseyev Ballet, koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine te od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata

Svjetski poznati Državni akademski ansambl narodnog plesa Balet Igor Moiseyev, koji u svojim vrhunskim koreografijama originalno spaja umjetnost klasičnog baleta s narodnim plesom, nastupit će 18. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Kako se ističe u najavi, bit će to prvi nastup jedne od najvećih baletnih i plesnih skupina na svijetu pred zagrebačkom publikom, na početku turneje koja će se nastaviti u Ljubljani a završiti u Beogradu.

Ovaj legendarni Ansambl predvodi učenica velikog Igora Moiseyeva, svjetski poznata Elena Shcherbakova, a sastav ansambla čine visokoprofesionalni univerzalni plesači-glumci čiju izvedbu prate klasična glazba, gluma, drama i svjetska scenografija.

Državni akademski ansambl narodnog plesa Igor Moiseyev Ballet, koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine, te od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata.

Ovaj veliki koreograf 20. stoljeća promijenio je tijek razvoja svjetske koreografske umjetnosti i učinio narodni ples baštinom svjetske kulture. Ansambl narodnih plesova Balet Igor Moiseyev spojio je umjetnost klasičnog baleta s narodnim plesom, postavivši na pozornicu više od 200 djela - plesove, koreografske skice, minijature i sl.

Kako bi postigli taj cilj, članovi ansambla osobno su putovali proučavajući razne narodne običaje i plesove.

"Stoga se ne kaže bez razloga da je Ansambl koji je stvorio Igor Moiseyev prvi koji je izgradio kulturne mostove između SSSR-a, zemalja Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda", stoji u najavi.

Energija, virtuoznost, vještina i originalna interpretacija narodnih stilova različitih zemalja natjerali su cijeli svijet da plješće ansamblu Igora Moiseyeva skoro pa jedno cijelo stoljeće.

"Zagrebačka publika dosad je bila zakinuta za doživljaj ovakvog kulturno-umjetničkog spektakla iz prve ruke, što sam smatrao velikim propustom koji se treba ispraviti'', poručuje producent Tomislav Kašljević, odgovoran za ideju i provedbu gostovanja ovog Ansambla u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu.

Ulaznice su u prodaji u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima, Ulaznica.hr te na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.


Nastavite čitati

HDZ predstavio predizborni program; obećava prosječnu plaću od najmanje 1600 eura

Pet stupova HDZ-ove vizije Hrvatske za iduće četiri godine su uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena Hrvatska, naglasio je Plenković * Iz HDZ-a najavljuju i da će stvoriti preduvjete za otvaranje 125 tisuća novih radnih mjesta i dostići stopu zaposlenosti od 75 posto, a za to će biti uloženo 700 milijuna eura kroz mjere aktivne politike zapošljavanja

Možemo! predstavio listu za 8. izbornu jedinicu: kandidatkinje i kandidati za politike održivog turizma, zaštite javnog dobra i zelenu reindustrijalizaciju Istre i Kvarnera

"Posvećeni smo radu na ostvarenju naših programskih ciljeva. Naša je vizija Hrvatska kao zemlja pravednosti, jednakosti i prosperiteta"  rekla je Dušica Radojčić, ističući odlučnost tima da ostvari promjene u korist svih građana * "Ova lista predstavlja nadu i odlučnost u borbi za bolju budućnost Hrvatske", poručila je Sandra Benčić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.