Kultura

premijerni nastup ove subote

Bollywood stiže u Pulu: Indijska suvremena plesna grupa u INK donosi prasak pokreta i boja

Događaj se organizira u sklopu obilježavanja 75 godina neovisnosti Indije te 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije. Ulaz na predstavu je besplatan uz predočenje važećih EU Covid digitalnih potvrda te obavezno nošenje zaštitnih maski


 
2 min
Borka Petrović

Događaj se organizira u sklopu obilježavanja 75 godina neovisnosti Indije te 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije. Ulaz na predstavu je besplatan uz predočenje važećih EU Covid digitalnih potvrda te obavezno nošenje zaštitnih maski

Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Istarsko narodno kazalište i u suradnji s  Veleposlanstvom Indije organiziraju  nastup suvremene plesne grupe PAARADOX iz Indije, koja uključuje 19 iskusnih plesača iz Terence Lewis Contemporary Dance Companyja.

Premijerni nastup održat će se u subotu, 26. veljače, s početkom u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu.

Navedeni događaj organizira se u sklopu obilježavanja 75 godina neovisnosti Indije te 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Indije.

Ulaz na predstavu je besplatan uz predočenje važećih EU Covid digitalnih potvrda te obavezno nošenje zaštitnih maski.

- Za današnji svijet Indija je sinonim za Bollywood, a to je ono što će PAARA-DOX dovesti na pozornicu Istarskog narodnog kazališta – prasak boja, živosti i začina, Bollywood u kombinaciji s vrhunskim suvremenim vještinama, koji će zajedno stvoriti prekrasne vizualne slike.

Terence Lewis Contemporary Dance Company, proglašena je za najbolju indijsku plesnu trupu, a zajedno s Terence Lewis Professional Training Institute priznate su kao najpopularnije i najuglednije plesne organizacije u zemlji. Oboje skupine istražuju ples u različitim poljima – edukacija, istraživanje, umjetnički i komercijalni pristup. Talentirani tim profesionalnih plesača i pedagoga te osnivači kompanije Terence Lewis i Mahrukh Dumasia, zaduženi su za odabir trening plesačam, navodi se u najavi predstave.

Osnivač i umjetnički direktor majstor Terence Lewis nadaleko je poznat kao vodeći indijski koreograf, plesač i TV sudac te višestruki osvajač rekorda iz Guinnessove knjige svjetskih rekorda.

Doktor je izvedbenih umjetnosti za ples, što je počasna titula koju dodjeljuje Nacionalni institut za obrazovanje i istraživanje iz New Delhija, kao priznanje za njegova postignuća na polju plesne umjetnosti.

Terence je samouki umjetnik koji je svoje vještine usavršavao na radionicama u Alvin Ailey School of Dance u New Yorku, a bio je prvi Indijac koji je dobio stipendiju za studiranje na Impulstanzu u Beču, vodećem svjetskom festivalu suvremenog plesa gdje je i jedini redoviti učitelj iz Indije. Razvio je novi stil plesa, Indo-Contemporary, koristeći svoje iskustvo u indijskom plesu i Bollywoodu koje kombinira sa suvremenom tehnikom.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.