republika - dugi
Kultura

BOGAT PROGRAM

Filmovi s Motovun Film Festivala u Laubi

S posebnom pohvalom na Berlinaleu u Laubu dolazi film "Tri zime", priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama, dok priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi "Nostalgija" Marija Martonea


 
2 min
HINA

S posebnom pohvalom na Berlinaleu u Laubu dolazi film "Tri zime", priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama, dok priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi "Nostalgija" Marija Martonea

Motovun Film Festival na svojoj već tradicionalnoj reviji od 25. kolovoza do 4. rujna u zagrebačkoj Laubi - Kući za ljude i umjetnost predstavlja uspješnice s 'najpoznatijeg Brda filmova', među kojima je i festivalski pobjednik, "Ratni konj".

Pobjedničko ostvarenje američkih redateljica Gine Gammel i Riley Keough, unuke Elvisa Presleya, priča je o odrastanju mladih pripadnika plemena Lakota u rezervatu u Južnoj Dakoti, u kojoj su žiri osobito dojmile glumačke izvedbe naturščika iz tog plemena.

U programu je i dobitnik nagrade žirija kritičara FIPRESCI, "Sveti duh" španjolskog redatelja Cheme Garcíje Ibarre, tragikomični triler o sljedbi koja vjeruje u paranormalne pojave, snimljen na 16-milimetarskom filmu.

Reviju će, kao i u Motovunu, otvoriti "Put pod noge", prvijenac Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija. 

"Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, taj vedri uradak o putovanju kaotične obitelji mnoge će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine", napominje se u najavi.

Još jedan omiljeni film motovunske publike je "Divlji momci", danska komedija o putu do samospoznaje dvojice slučajnih partnera u bijegu pred policijom po šumama i fjordovima. 

Priču o borbi njemačke Turkinje za izbavljenjem sina iz američkog logora Guantanamo na pitak, pomalo i zabavan način donosi cijenjeni njemački redatelj Andreas Dresen u filmu "Kurnaz protiv Busha". 

Tu je i islandska drama "Prekrasni stvorovi", nagrađena u Cannesu, Veneciji i Berlinu koja, ocijenjeno je, suptilno secira različite aspekte muškosti u toj priči o sazrijevanju

S posebnom pohvalom na Berlinaleu u Laubu dolazi film "Tri zime", priča o ljubavi na kušnji u teškim uvjetima života u švicarskim Alpama, dok priču o povratniku u Napulj koji se suočava s mračnim tajnama iz prošlosti, donosi "Nostalgija" Marija Martonea.

Francuski film "Arthur Rambo" prati uspješnog pisca arapskog podrijetla kojem karijera dolazi u pitanje nakon što upada u lekciju otkazivanja kulture na internetu.

Kao 'šlag na torti' organizatori najavljuju dokumentarac "Abba: The Movie" iz Švedske, ovogodišnje zemlje partnera festivala koji će se predstaviti na karaoke projekciji na kojoj će publika moći i zapjevati.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.