Kultura

Sadržaja nije nedostajalo

FOTOGALERIJA: Posjetili smo Noć muzeja u Puli

S obzirom na to se dio programa održavao online, posjetitelji su imali priliku virtualno obići i druge muzeje, galerije i umjetničke prostore u Hrvatskoj


 
1 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

S obzirom na to se dio programa održavao online, posjetitelji su imali priliku virtualno obići i druge muzeje, galerije i umjetničke prostore u Hrvatskoj

Sinoć smo posjetili pulsku Noć muzeja, i premda su ju djelomično obilježile epidemiološke mjere, moramo priznati kako je ponuda sadržaja bila poprilično zadovoljavajuća, a nije manjkalo niti posjetitelja.

Posebnost ovogodišnje, 17. Noći muzeja je to što se odvijala u hibridnom obliku, odnosno dio projekcija, izložbi i predavanja odvijao se uživo, a dio online pa su tako posjetitelji imali priliku virtualno obići i druge muzeje, galerije i umjetničke prostore u Hrvatskoj.

Ove su godine svoja vrata za obilazak otvorili Povijesno-pomorski muzej Istre gdje su posjetitelji mogli obići podzemne tunele Zerostrasse i centralno mjesto najranijega razdoblja pulske povijesti - Kaštel. Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca priredio je izložbu "Znanjem do zdravlja: 65 godina Medicinske škole Pula", a u Galeriji C8 izložbu  "Bez zanata nema alata".

Izlog Carrarine 4 priredio je "Prozor u prošlost - Tehnike ukrašavanja rimskog keramičkog posuđa", a Rock galerija Pula izložbu "LIVE(R)PULA".

U sklopu manifestacije, dostupan je bio i obilazak pulske Arene.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulski atletski miting u nedjelju na stadionu na Verudi

U najavi su discipline 100 metara, 200 metara, 300 metara, skok u dalj, skok u vis, troskok, bacanje kugle, bacanje diska, i uvijek atraktivne utrke štafeta 4x200m * Na Otvorenom prvenstvu Istre očekuje se oko 350 natjecatelja svih uzrasta i kategorija

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.