Kultura

u istarskom gradiću umjetnici iz cijeloga svijeta

Grožnjan: Predavanje nagrađivanog japanskog arhitekta Tezuke večeras i live streamingom na YouTube kanalu HGM-a

Japanski par Tezuka iskusan je u projektiranju prostora za djecu, što su prepoznali OECD i UNESCO proglasivši njihov Fuji Kindergarten najboljom školom na svijetu


 
2 min
HINA

Japanski par Tezuka iskusan je u projektiranju prostora za djecu, što su prepoznali OECD i UNESCO proglasivši njihov Fuji Kindergarten najboljom školom na svijetu

U organizaciji Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži (HGM) kolovoz u istarskom gradiću Grožnjanu obilježit će brojna umjetnička događanja na kojima surađuje niz svjetskih umjetnika.

U tijeku su radionica rane glazbe Musica Antica, Michael Chekhov ljetna akademija trening mentora i Međunarodna škola arhitekture, a do kraja kolovoza održat će se i Ljetna pijanistička škola te seminari iz roga, saksofona, oboe i klarineta.

Radionica rane glazbe ili Campus "Musica Antica" odvija se u suradnji HGM-a i Sveučilišta u Ljubljani - Akademije za glazbu/Odjel za Staru glazbu.

Campus prati sve veći umjetničko-izvođački i obrazovni trend proučavanja povijesno osviještene izvođačke prakse i interpretacije velikog opusa sekularne i duhovne glazbe od perioda srednjeg vijeka sve do početka XIX stoljeća, uzimajući u obzir i njegu glazbene kulturne baštine Istarske županije i sjeverne Istre, muzičke etno-kulturologije, povijesnih glazbala županije i regije.

Jedan od njihovih budućih ciljeva je njega i izrada svojstvenih glazbenih i glazbeno-scenskih produkcija, izvođenih na autentičnim instrumentima i uz poštovanje povijesne izvođačke prakse.

Umjetnički ravnatelji Campusa Musica Antica su Tonči Bilić i Egon Mihajlović, a predavači su Mihajlović, Bettina Simon, Lucia Rizzello, Franjo Billić i Chiara De Zuani.

Završni koncerti sudionika Campusa održat će se 11. kolovoza s početkom u 21.00 sat u dvorani Kaštel i 12. kolovoza u 20.00 sati u crkvi sv. Vida, Krešencija i Modesta.

U tijeku je i Međunarodna škola arhitekture koju vode objavljivani i nagrađivani arhitekti Takaharu i Yui Tezuka te Jim Njoo.

Japanski par Tezuka iskusan je u projektiranju prostora za djecu, što su prepoznali OECD i UNESCO proglasivši njihov Fuji Kindergarten najboljom školom na svijetu, dok je Jim Njoo dvostruki pobjednik Međunarodnog urbanističko-arhitektonskog natječaja Europan.

Završna prezentacija rada škole održat će se 13. kolovoza u 15 sati kroz šetnju Grožnjanom, a svečano predavanje održat će se 14. kolovoza u 10 sati.

Predavanje arhitekta Tezuke moći će se pratiti i live streamingom na YouTube kanalu HGM-a, danas s početkom u 20.30 sati.

Programe HGM-a u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Općina Grožnjan, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu, Centar za kulturu i informacije Maksimir i dr.


Nastavite čitati

Istra
 

Kipi u IDS-u. Dio članova pita se tko doista vodi stranku: Paus ili Jakovčić?

Nije prvi put da stranački veteran IDS-a Edi Gobo kritizira vodstvo stranke na čelu s aktualnim predsjednikom Daliborom Pausom. Ovaj put na red je došao počasni predsjednik Ivan Jakovčić koji i dalje vuče konce u stranci zbog čega dio članova Pausa smatra marionetom počasnog predsjednika * Postoji li istarska tolerancija i convivenza? IDS-ova političarka pozvala je sve one koji ne razumiju domaću besidu da ostanu „zgor Učke”. Detalje donosimo sutra

Istra
 

20 nam je godina tek!

Spajajući tradiciju s obrazovanjem i slavljem, Škola soljenja sardela ne samo da odaje počast fažanskoj ribarskoj baštini, već i osigurava njen životni nastavak za generacije koje dolaze, stoga pridružite nam se 20. travnja na fažanskoj rivi i „posolite kako treba“

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.