republika - dugi
Kultura

do 2. veljače

Imaš ideju - snimi film! Otvorene prijave za edukaciju "Filmski inkubator"

Tijekom godine film aktivno prijavljuju na festivale te ga javno prikazuju na lokalnim televizijama, a ako prelazi lokalne okvire plasira se u druge zemlje


 
2 min
Borka Petrović

Tijekom godine film aktivno prijavljuju na festivale te ga javno prikazuju na lokalnim televizijama, a ako prelazi lokalne okvire plasira se u druge zemlje

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći autorima i autoricama Pule i Istre u realizaciji njihovih festivalskih filmova - Filmski inkubator.

Uz stručno mentorstvo redatelja, snimatelja, montažera i producenta, autori prolaze kroz cijeli proces izrade filma. Na raspolaganju imaju snimateljsku i tonsku opremu kao i montažu te se redovito na tjednoj bazi sastaju s mentorima. Svaku fazu izrade filma otvara javno predavanje jednog od mentora. Na kraju procesa Pulska filmska tvornica distribuira realizirane filmove na festivale, web portale i lokalne televizije.

Prijave su otvorene do 2. veljače 2022. godine, a prijavnica se nalazi na https://bit.ly/PFTInkubator

Sve kreće od ideje

Metodologija rada je vrlo jednostavna: osoba s idejom za film ispunjava prijavnicu te kreće u razradu filmske ideje. S voditeljima, nakon razmatranja i razgovora o projektu, razrađuje se sinopsis, potom scenarij prema kojem nastaje i operativni plan s troškovnikom potreban za produkciju filma. Uz savjete i preporuke snimatelja na terenu, mentor kontinuirano radi s autorom dok sav materijal nije snimljen. Tad se zajednički ulazi u post-produkciju (montažu slike i zvuka) gdje se dovršava film.

Ukoliko autor/ica nemaju svog snimatelja i montažera ili ne znaju već sami snimati i montirati na zadovoljavajućoj razini, mentori im predlažu drugu osobu s kojom se radi film.

Po završetku Pulska filmska tvornica postaje distributer zajedničkog rada pri čemu brand Inkubatora definira da se radi o debitantskom i/ili niskobudžetnom radu, ali nikako ne i manje vrijednom. Tijekom godine film aktivno prijavljuju na festivale te ga javno prikazuju na lokalnim televizijama, a ako prelazi lokalne okvire plasira se u druge zemlje.

Besplatan za sve

Cilj Filmskog inkubatora je razviti samostalno filmsko razmišljanje kod autora te doći do kvalitetnog proizvoda uz minimalne mentorske intervencije. Inkubator je otvoren za sve kvalitetne ideje tijekom godine i potpuno besplatan za sve dobne grupe polaznika.

Program Filmskog inkubatora je besplatan. Filmski Inkubator financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


FOTO: Grad Pule

Nastavite čitati

Pula
 

TREĆI GRADSKI CENTAR: Izradit će se Idejno arhitektonsko-urbanističkog rješenja zone Vallelunga

Zbog veličine i zahtjevnosti zone, kako u financijskom tako i operativnom smislu, razvoj je predviđen u više faza. Prvu fazu čini obnova i stavljanje u funkciju dviju građevina unutar zone – Poduzetničko inovacijski centar * Idejnim arhitektonsko urbanističkim rješenjem namjerava se urbanistički postaviti temelje cjelokupnog područja koje obuhvaća oko 250 tisuća četvornim metara i veliki broj postojećih građevina te iznimno vrijedan zeleni fond

Pula
 

U Puli radionica za umirovljenike: izrada kratkog autobiografskog filma

Cilj ovog programa jest napraviti vlastiti autobiografski film od 3 minute * Ciklus se sastoji od tri međusobno povezane radionice koje će se održati u Čitaonici kluba umirovljenika (Giardini 14) 8., 15. i 22. travnja, Sudjelovanje se ne plaća, no zbog ograničenog broja polaznika, prijave su obvezne

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.