Kultura

AUSTRALSKA GLAZBENA SENZACIJA

Na krilima viralnog hita i suradnje s Dianom Ross u Pulu stižu TAME IMPALA!

Pjesma „One More Hour“ Tame Impale najnoviji je viralni hit, a radijski eter osvojili su i suradnjom s Dianom Ross. Na krilima kako aktualnih tako i svih prethodnih uspjeha, australski bend Tame Impala, 17. kolovoza će održati svoj prvi samostalni nastup u Hrvatskoj i to u jedinstvenom okruženju pulske Arene


 
3 min
Istra24

Pjesma „One More Hour“ Tame Impale najnoviji je viralni hit, a radijski eter osvojili su i suradnjom s Dianom Ross. Na krilima kako aktualnih tako i svih prethodnih uspjeha, australski bend Tame Impala, 17. kolovoza će održati svoj prvi samostalni nastup u Hrvatskoj i to u jedinstvenom okruženju pulske Arene

Na krilima kako aktualnih tako i svih prethodnih uspjeha, australski bend Tame Impala, 17. kolovoza će održati svoj prvi samostalni nastup u Hrvatskoj i to u jedinstvenom okruženju pulske Arene. 

Naime, pjesma „One More Hour“ s albuma The Slow Rush Tame Impale je nakon trending videa na TikToku doživjela novi porast slušanosti! Viralni video je zabilježio  5,7  milijuna pregleda i skoro milijun lajkova čime je pjesma Tame Impale doživjela veliki povratak - i to dvije godine nakon što je izvorno objavljena. Koncert u Areni upravo je i dio svjetske turneje Rushium kojom bend promovira album  „The Slow Rush”. 

 

Osim povećanja slušanosti i naglog rasta streaming brojki (čak 18 milijuna streamova u posljednjih mjesec dana samo na Spotifyju), zabilježen je i znatan broj novih korisnika koji su pjesmu na nekoj glazbenoj platformi poslušali što se, paralelno, znatno odrazilo i na pjesme s albuma „The Slow Rush”, ali i potaknulo interes za sveukupni glazbeni katalog Tame Impale.

 

S druge strane, u radijskom eteru, suradnja Tame Impala s Dianom Ross se ovog ljeta pokazala kao dobitna kombinacija! Zajednički singl „Turn Up The Sunshine” (s nedavno objavljenog albuma filmskog glazbe za „Illumination's Minions: The Rise of Gru”) te aktualni PNAU remix istoimene pjesme neizostavan su dio ljetnog programa radijskih stanica diljem svijeta. Produkciju vesele, plesne pjesme s neodoljivom prizvukom sedamdesetih, potpisuje Grammyjem nagrađen producent Jack Antonoff

 

Tame Impala je glazbeni projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera koji je svojim zvukom revolucionirao svjetsku modernu rock i pop glazbu. Osim sjajnih albuma i sjajni su nastupi Tame Impalu pozicionirali visoko na koncertnom radaru te se, uz velike turneje, ističu i kao jedno od najtraženijih festivalskih imena – među ostalim, predvodili su brojne festivale, uključujući globalno značajne Splendor in the Grass, Coachellu, Primaveru, Lollapaloozu, ACL i mnoge druge.

 

U sklopu turneje, Tame Impalu čine Kevin Parker (gitara, vokal), Dominic Simper (gitara, sintesajzer), Jay Watson (sintesajzer, vokal, gitara), Cam Avery (bas gitara, vokal) i Julien Barbagallo (bubnjevi, vokal), dok gotovu svu glazbu u svom studiju piše, snima, izvodi i producira kreativni motor Kevin Parker. Kao autor i producent Parker je, osim aktualne suradnje s Dianom Ross, radio s The Weekndom, Travisom Scottom, SZA-om, Lady Gagom, Markom Ronsonom, Kanyeom Westom, Kali Uchisom i mnogim drugima, a kao izvođač slovi kao jedan od najutjecajnijih vokala posljednjeg desetljeća.

Tame Impala su dobitnici BRIT nagrade za najbolju međunarodnu grupu 2016., a prošle godine su, nakon što su već iskusili Grammy nominacije, popisu dodali još dvije: za najbolji alternativni album – „The Slow Rush“ (također nominiran za Billboard Music Awards i American Music Award, AMA) te najbolju rock pjesmu za pjesmu - „Lost In Yesterday“.

U pulskoj Areni kao predgrupa pridružit će im se i američki indie rock duo Mattiel, kojeg čine vokalistica Mattiel Brown i producent Jonah Swilley, a izvode glazbu s dašakom psihodelije, malo galopirajućeg honky-tonka i na čelu, moćan i uvjerljiv vokal. Ulaznice za ovu glazbeno-vizualnu poslasticu mogu se kupiti online i na fizičkim prodajnim mjestima Eventim sistema.


Nastavite čitati

Pula
 

ČETIRI ISTARSKE POLITIČARKE, DVA SABORSKA MANDATA Sanja Radolović (SDP), Dušica Radojčić (Možemo!), Irena Hrstić (HDZ) i Gordana Deranja (Republika)

U 8. izbornoj jedinici 'ulaznice' za Sabor osvojile su tri žene, od čega dvije iz Istre. Može se reći da u parlament odlaze dva prepoznatljiva imena iz političkog života, ali i da su dva zvučna imena iz pulskog privatnog i javnog sektora ovog puta ostala 'kratka' za zastupničko mjesto. Jesu li zadovoljne ili razočarane i spremaju li se u nove borbe?

Pula
 

U Puli obilježen Dan činjenja dobrih djela

Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner svjetske organizacije Good Deeds Day, treću godinu zaredom organizira događaj Svjetski dan činjenja dobrih djela. Grad Pula je sve svoje osnovne škole kojima je osnivač uključio u navedeni događaj, a učenici su proveli jučer čitav niz aktivnosti s ciljem činjenja dobrih djela

Pula
 

Prijem za članove Jiu-jitsu kluba Lotus, europske prvake Leanu Žunić i Matea Matteonija

Podsjetimo, Leana Žunić osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 44 kilograma, a u finalu je pobijedila Petru Očevčić iz kluba Vinkovačke rode. Mateo Matteoni u finalu je pobijedio Lea Žužu iz zadarskog Checkmat Jiu-jitsu kluba i drugu godinu zaredom osvojio europsko zlato u kategoriji U21 94+kg.Visoko sedmo mjesto u izuzetno teškoj kategoriji (U16 do 44kg) osvojio je Mike Kosović, učenik petog razreda koji je bio najmlađi natjecatelj prvenstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.