Kultura

Za sve vrste dokumentarnih filmova

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine


 
1 min
HINA

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza u Opatiji.

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala, gdje se nalaze i Pravila za prijavu filma.

Liburnia Film Festival najdugovječniji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, i jedini koji isključivo prikazuje svjetske, regionalne i hrvatske premijere domaćih autora. Odvija se krajem kolovoza, prvih 13 godina u lučici u Ičićima, a od 2016. godine na ljetnoj pozornici u Opatiji.

U pet festivalskih dana na festivalu se prikazuje selekcija najboljih recentnih dokumentarnih filmova koje bira festivalski selektor Oliver Sertić. U dvije glavne večernje projekcije, filmove redovno prati između 200 i 500 gledatelja. Osim filmskih projekcija, festival uključuje i edukacijski program iz dokumentarnog filma, casestudyje i masterclasse poznatih dokumentarista, koncerte, najavne festivalske projekcije, te turneju najboljih dokumentaraca s prethodnog izdanja u 15 hrvatskih gradova.

Peteročlani međunarodni žiri bira ukupno šest nagrada (najbolji film, režija, montaža, dizajn zvuka, kamera, najbolji regionalni film), a jednu publika.


FOTO: Liburnia film festival

Nastavite čitati

Suci u Državno sudbeno vijeće izabrali sedam članova

Suci su u Državno sudbeno vijeće (DSV) izabrali sedam članova, a među njima nije sudac Ivan Turudić, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da će izbor bit služben i konačan ako do četvrtka navečer nitko od kandidata ne uloži prigovor na izborni proces

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.