Kultura

Za sve vrste dokumentarnih filmova

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine


 
2 min
HINA

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza u Opatiji.

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala, gdje se nalaze i Pravila za prijavu filma.

Liburnia Film Festival najdugovječniji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, i jedini koji isključivo prikazuje svjetske, regionalne i hrvatske premijere domaćih autora. Odvija se krajem kolovoza, prvih 13 godina u lučici u Ičićima, a od 2016. godine na ljetnoj pozornici u Opatiji.

U pet festivalskih dana na festivalu se prikazuje selekcija najboljih recentnih dokumentarnih filmova koje bira festivalski selektor Oliver Sertić. U dvije glavne večernje projekcije, filmove redovno prati između 200 i 500 gledatelja. Osim filmskih projekcija, festival uključuje i edukacijski program iz dokumentarnog filma, casestudyje i masterclasse poznatih dokumentarista, koncerte, najavne festivalske projekcije, te turneju najboljih dokumentaraca s prethodnog izdanja u 15 hrvatskih gradova.

Peteročlani međunarodni žiri bira ukupno šest nagrada (najbolji film, režija, montaža, dizajn zvuka, kamera, najbolji regionalni film), a jednu publika.


FOTO: Liburnia film festival

Nastavite čitati

HND upozorava o opasnom nasrtaju Domovinskog pokreta na Novosti i novinarstvo. To je nezapamćeni udar na autonomiju i prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj

"Imajte svi na pameti da kada uzimate izjave od gospode iz Domovinskog pokreta da znate da vas smatraju neprijateljima države. Ne smatraju vas novinarima ili novinarkama koji rade svoj posao u interesu javnosti, nego da ste neprijatelji Hrvatske koje treba kroatizirati", rekao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko * "Nisam primijetio da je itko digao riječ. Gdje je ta intelektualna elita Hrvatske koja sada šuti, a još neprihvatljivija je šutnja i tehničke ministrice kulture i medija i cijelog HDZ-a koji još jednom pokazuje što misli o nama", ustvrdio je Zovko

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.