Kultura

Za sve vrste dokumentarnih filmova

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine


 
2 min
HINA

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine

Otvoren je natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza u Opatiji.

Autori i producenti dokumentarnih filmova iz Hrvatske pozvani su da prijave svoje filmove na natječaj koji je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prijaviti se može putem online prijavnice na web stranicama festivala, gdje se nalaze i Pravila za prijavu filma.

Liburnia Film Festival najdugovječniji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj, i jedini koji isključivo prikazuje svjetske, regionalne i hrvatske premijere domaćih autora. Odvija se krajem kolovoza, prvih 13 godina u lučici u Ičićima, a od 2016. godine na ljetnoj pozornici u Opatiji.

U pet festivalskih dana na festivalu se prikazuje selekcija najboljih recentnih dokumentarnih filmova koje bira festivalski selektor Oliver Sertić. U dvije glavne večernje projekcije, filmove redovno prati između 200 i 500 gledatelja. Osim filmskih projekcija, festival uključuje i edukacijski program iz dokumentarnog filma, casestudyje i masterclasse poznatih dokumentarista, koncerte, najavne festivalske projekcije, te turneju najboljih dokumentaraca s prethodnog izdanja u 15 hrvatskih gradova.

Peteročlani međunarodni žiri bira ukupno šest nagrada (najbolji film, režija, montaža, dizajn zvuka, kamera, najbolji regionalni film), a jednu publika.


FOTO: Liburnia film festival

Nastavite čitati

Sudska službenica slala lažne ovrhe poznanicima s kojima nije bila u dobrim odnosima

Sumnjaju da je 55-godišnjakinja, od 28. veljače 2020. do 22. studenoga 2021., kao službenica u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu iskoristila dostupnost podataka iz raznih evidencija, a potom je za sedam osoba sačinila neistinita rješenja o ovrsi u kojima je navela da su donesena u ime suda i u njih unijela lažne podatke da su te osobe obveznici plaćanja sudskih pristoji, kao i da se zbog neplaćanja pristojbi nalaže Fini provođenje ovrhe na njihovim računima

Nova taktika ilegalnih migranata - iz BiH u Hrvatsku sada ulaze nasilno

Migranti pronalaze kombi vozila i potom u velikoj brzini pokušavaju projuriti cestama preko manje prometnih graničnih prijelaza ne obazirući se na policiju koja ih u tome pokuša zaustaviti. Nekoliko odvojenih incidenata takve vrste zabilježeno je na graničnim prijelazima koji gravitiraju Bosanskoj Gradišci te Unsko-sanskoj županiji u BiH, na krajnjem sjeverozapadu te zemlje

Vladajući su prešli crtu, tražimo raspuštanje Sabora

Ahmetović je u nabrajanju desetaka afera vladajućih spomenula i to da ni nakon sto dana od prometne nesreće bivši ministar Mario Banožić još nema optužnice, ali zato policija uhićuje po kratkom postupku kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.