Kultura

'ČETVRTKOM U MUZEJU'

Predstavljanje knjige "Branko Fučić – povjesničar umjetnosti i konzervator"

Ova intelektualna i profesionalna biografija donosi spoj znanstveno utemeljenog historiografskog pristupa i iznimne esejističke kvalitete Marijana Bradanovića. Knjiga je ustrojena tematski i kronološki, otkrivajući mnoštvo nepoznatih i priželjkivanih podataka o Fučićevu djelu


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Kaštel Pazin

Ova intelektualna i profesionalna biografija donosi spoj znanstveno utemeljenog historiografskog pristupa i iznimne esejističke kvalitete Marijana Bradanovića. Knjiga je ustrojena tematski i kronološki, otkrivajući mnoštvo nepoznatih i priželjkivanih podataka o Fučićevu djelu

Drugi program ovogodišnjeg proljetnog ciklusa programa 'Četvrtkom u muzeju', predstavljanje je knjige autora Marijana Bradanovića "Branko Fučić – povjesničar umjetnosti i konzervator".

Navedena je knjiga nastala kao dio biblioteke Povjesničari umjetnosti koju stvaraju članovi Društva povjesničara umjetnosti Rijeke o istaknutim osobama iz domene povijesti umjetnosti na lokalnoj i regionalnoj razini.- Iz recenzije prof dr. sc. Marka Špikića:

"Ova intelektualna i profesionalna biografija Branka Fučića donosi spoj znanstveno utemeljenog historiografskog pristupa i iznimne esejističke kvalitete Marijana Bradanovića. Knjiga je ustrojena tematski i kronološki, otkrivajući mnoštvo nepoznatih i priželjkivanih podataka o Fučićevu djelu. Čitatelj će stoga u ovoj knjizi dobiti zaokruženu sliku o životu i djelu, odnosno istraživačkom stasanju, cvatu i plodonosnom Fučićevu radu, ali i o naslijeđu jednog od istraživačko akademskih divova hrvatske povijesti umjetnosti, povijesti pismenosti i konzervatorske profesije. Stoga će se Fučićevo mjesto u nacionalnoj historiografiji o povijesti umjetnosti nakon ovoga djela iz korijena promijeniti", stoji u najavi događaja.

Knjigu će pazinskoj publici predstaviti autor, povjesničar umjetnosti i konzervator, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci, dr. sc. Marijan Bradanović, urednik i predsjednik Društva povjesničara umjetnosti Rijeke dr. sc. Berislav Valušek te povjesničar umjetnosti i konzervator dr. sc. Ivan Matejčić.

Predstavljanje započinje u četvrtak u 18 sati u Kaštelu.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS šuti - koliko će ih koštati Paliagin napad?

Nije prvi put da u IDS-u svim silama pokušavaju obraniti neobranjivo. Tako je i sada u recentnom slučaju fizičkog napada rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage na rovinjskog ugostitelja Gordana Jurića * Objavljujemo imena i priče sportaša iz Istre koji su kroz povijest osvajali olimpijske medalje * U turističkoj patroli istražili smo što kažu turisti i turistički djelatnici u Medulinu o razlozima manjka gostiju * Nakon ljetnog upisnog roka na većini studijskih programa na pulskom Sveučilištu kvota se nije ispunila, a neke programe nije upisao nitko

Istra
 

Održana jubilarna 20. Gramperijada u Kašteliru

Kaštelirci su se predstavili i sa svojim vinama, craft pivom, rakijama i bezalkoholnim pićima lokalnih proizvođača, a posjetitelji su obilazili i čuvenu Butigu, jedinstvenu prodavaonicu čija se ponuda sastoji isključivo od proizvoda tamošnjih OPG-ova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.