Kultura

U "CIRCOLU" U PULI

Sutra u 11 sati svečano otvaranje 17. Monte Librića

Program svečanog otvaranja režirao je Mario Kovač, a scenarij je inspiriran ovogodišnjom festivalskom temom „Mitološka bića Istre" * Od 20. do 26. svibnja održat će se više od 70 programa


 
1 min
Istra24
izvor: Monte Librić

Program svečanog otvaranja režirao je Mario Kovač, a scenarij je inspiriran ovogodišnjom festivalskom temom „Mitološka bića Istre" * Od 20. do 26. svibnja održat će se više od 70 programa

Ovogodišnji  17. Monte Librić – Festival dječje knjige bit će svečano otvoren u ponedjeljak 20. svibnja u 11 sati u pulskoj Zajednici Talijana – Circolo.

Program svečanog otvaranja režirao je Mario Kovač, a scenarij je inspiriran ovogodišnjom festivalskom temom „Mitološka bića Istre“, a u sklopu koje će se od 20. do 26. svibnja u Circolu održati više od 70 programa: književnih predstavljanja, radionica, glazbeno-scenskih i izložbenih programa. U prodajnom dijelu izloženo je više od četiri tisuće naslova knjiga za djecu.

U protokolarnom dijelu svečanosti otvaranja 17. Monte Librića govorit će izaslanica ministrice kulture i medija Republike Hrvatske Sanja Klisurić, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, a Festival će otvoriti župan Istarske županije Boris Miletić.

Na ovogodišnjem Monte Libriću, koji je do 26. svibnja otvoren svakodnevno od 8 do 20 sati, bit će predstavljena najnovija izdanja knjiga za djecu i mlade.

Sve informacije o programima i gostima 17. Monte Librića moguće je pratiti na web stranici https://www.montelibric.hr, te društvenim mrežama.


Nastavite čitati

Pula
 

EX MORNARIČKA BOLNICA DOBILA JOŠ JEDNOG STANARA U nekadašnji odjel transfuziologije useljava se pet učionica pulske Škole za odgoj i obrazovanje

Rješenje je ovo koje već dulje prisutan problem sanira, moglo bi se reći, 'u pet do podne', jer se broj učenika Škole za odgoj i obrazovanje iz godine u godinu drastično povećava. Prema podacima s nedavno održanih upisa u školsku godinu 2024./2025., nastavu će u osnovnoškolskim razredima pohađati 106 učenika, dok je učenika srednje škole, uzrasta od 16 do 21 godine, ukupno 29

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.