Kultura

NOVOSTI IZ PULA FILM FESTIVALA

Sve do 15. lipnja otvorene prijave za program "Filmovi u nastanku"

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade


 
1 min
Istra24
Foto: Pula Film Festival

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u Industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala – „Filmovi u nastanku”. Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Koncepciju projekta predstavljaju redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima.

Predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta).

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade.

Prošle je godine tročlani ocjenjivački sud u sastavu Vanja Kaluđeričić, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR), Simon Perry, producent i Xavier Henry-Rashid, osnivač londonske agencije Film Republic dodijelio nagrade u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 kuna za projekte: Praznik praznine redatelja Jasmina Durakovića, Tragovi redateljice Dubravke Turić i M redatelja Vardana Tozija.

Program, koji će se održati 20. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala.

Prijave su otvorene do 15. lipnja u ponoć.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA NA PET DANA POSTAJE TEATARSKI CENTAR Angažiranim programom "rešetat" će se aktualna gradska problematika. Ponesite kante za zalijevanje

Svi građani koji imaju kantu za zalijevanje će se moći pridružiti, a nakon napornog rada predahnut ćemo s programom „Pjesničko podne s Enesom Kiševićem“ koji će nas uvesti u čarobni svijet najljepših svjetskih i vlastitih stihova. Očekuje nas još jedan književni program, a to je predstavljanje knjige „Mačkozbornik“ Suzane Marjanić i Paole Orlić", kazali su o dijelu programa iz PUF-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.