Kultura

NOVOSTI IZ PULA FILM FESTIVALA

Sve do 15. lipnja otvorene prijave za program "Filmovi u nastanku"

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade


 
1 min
Istra24
Foto: Pula Film Festival

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u Industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala – „Filmovi u nastanku”. Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Koncepciju projekta predstavljaju redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima.

Predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta).

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade.

Prošle je godine tročlani ocjenjivački sud u sastavu Vanja Kaluđeričić, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR), Simon Perry, producent i Xavier Henry-Rashid, osnivač londonske agencije Film Republic dodijelio nagrade u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 kuna za projekte: Praznik praznine redatelja Jasmina Durakovića, Tragovi redateljice Dubravke Turić i M redatelja Vardana Tozija.

Program, koji će se održati 20. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala.

Prijave su otvorene do 15. lipnja u ponoć.


Nastavite čitati

Pula
 

Prođite pogledati kamion za popravke “E-transformer” i predstavljanje koncepta knjižnice stvari

Zelena Istra poziva građane na događanje “Reuse dan u Rojcu”. U četvrtak , 25. travnja, od 12 do 19 sati posjetitelji će moći razgledati kamion za popravke E-transformer 2.0., upoznati se s inovativnim konceptom knjižnice alata ili donijeti svoj neispravan kućanski uređaj na besplatnu dijagnostiku i popravak. “E-transformer 2.0” slovenske tvrtke ZEOS d.o.o. posebno je vozilo koje se transformira u učionicu i ima za cilj produžiti životni vijek električnih uređaja kroz edukaciju i zabavu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.