Kultura

NOVOSTI IZ PULA FILM FESTIVALA

Sve do 15. lipnja otvorene prijave za program "Filmovi u nastanku"

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade


 
1 min
Istra24
Foto: Pula Film Festival

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade

Pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u Industrijski program 69. Pulskog filmskog festivala – „Filmovi u nastanku”. Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Koncepciju projekta predstavljaju redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima.

Predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta).

Program je natjecateljskog karaktera, a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade.

Prošle je godine tročlani ocjenjivački sud u sastavu Vanja Kaluđeričić, direktorica Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu (IFFR), Simon Perry, producent i Xavier Henry-Rashid, osnivač londonske agencije Film Republic dodijelio nagrade u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 kuna za projekte: Praznik praznine redatelja Jasmina Durakovića, Tragovi redateljice Dubravke Turić i M redatelja Vardana Tozija.

Program, koji će se održati 20. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala.

Prijave su otvorene do 15. lipnja u ponoć.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.