Kultura

ODLUKA NA KULTURNIM VIJEĆIMA

Kome će 2,2 milijuna kuna?

"Kulturna vijeća zasjedala su prošli tjedan i ocjenjivala 142 prijavljena projekta. Čekamo njihove zapisnike, nakon čega slažemo prijedlog odluke o programu javnih potreba koji šaljemo Županijskoj skupštini. Ta bi se odluka trebala usvojiti na sjednici skupštine sredinom travnja. Poslije toga pišu se pojedinačni ugovori s udrugama, koji će novce sigurno dobiti u svibnju", kaže pročelnik Torbica


 
2 min
Zoran Angeleski

"Kulturna vijeća zasjedala su prošli tjedan i ocjenjivala 142 prijavljena projekta. Čekamo njihove zapisnike, nakon čega slažemo prijedlog odluke o programu javnih potreba koji šaljemo Županijskoj skupštini. Ta bi se odluka trebala usvojiti na sjednici skupštine sredinom travnja. Poslije toga pišu se pojedinačni ugovori s udrugama, koji će novce sigurno dobiti u svibnju", kaže pročelnik Torbica

Istarski župan Boris Miletić donio je početkom ove godine odluku o načinu raspodjele 2,2 milijuna kuna raspoloživih proračunskih sredstava namijenjenih financiranju projekata/programa udruga u području kulture u Istarskoj županiji.

Kako nam kaže Vladimir Torbica, pročelnik županijskog Odjela za kulturu i zavičajnost (u čijoj je nadležnosti u međuvremenu raspisani natječaj), osam kulturnih vijeća zasjedala su prošli tjedan i ocjenjivala ukupno 142 prijavljena projekta. Neke udruge su imale i više projekata.

- Čekamo njihove zapisnike, nakon čega slažemo prijedlog odluke o programu javnih potreba i koju zatim šaljemo Županijskoj skupštini. Ta bi se odluka trebala usvojiti na sjednici Županijske skupštine sredinom travnja. Poslije toga pišu se pojedinačni ugovori s udrugama, a koji će zatim novce sigurno dobiti u svibnju, kaže pročelnik Torbica.

Budući da taj novac u bitnom ovisi o ocjeni kulturnih vijeća, a koje je koncem prošle godine na mandat od četiri godine imenovao župan Boris Miletić, valja navesti imena članovi svih županijskih kulturnih vijeća.

Evo njihovih sastava:

Vijeće za glazbeno, glazbeno-scenske i filmske djelatnosti čine Gordana Restović, Zoran Tomaić, David Belas, Marko Zdravković Kunac i Davide Circota.

U Vijeću za književnost i izdavaštvo su Irides Zović, Neven Ušumović, Boris Biletić, Slava Ćurković i Elis Deghenghi Olujić.

U Vijeće za zaštitu materijalne kulturne baštine i muzeologiju su Davor Bulić, Tatjana Bradara, Elena Uljančić, Gordana Milaković i Gaetano Benčić.

U Vijeću za vizualne umjetnosti su Milan Marin, Tea Bičić, Ketrin Milićević Mijošek, Dean Zahtila i Flavia Defar.

Vijeće za nove medijske kulture čine Ivana Čehić Rabljenović, Marino Jurcan, Marko Bolković,  Tamara Nikolić Đerić i Matija Debeljuh.

Vijeće za nematerijalnu kulturnu baštinu čine Gabrijela Peruško Pujas, Ivona Orlić, Dario Marušić, Goran Farkaš i Rosanna Bubola.

Vijeće za međunarodnu kulturnu suradnju čine Tajana Ujčić, Gracijano Kešac, Iva Ciceran, Kristina Nefat i Fabrizio Fioretti.

U Vijeće za kulturu Istarske županije imenovana je Marianna Jelicich Buić.


Nastavite čitati

Istra
 

HIDROBAZA: Što župan misli o njenoj paradoksalnoj prodaji, i što će biti s plažom?

Zbog mešetarenja kod privatizacije nekadašnji trgovački divovi "Puljanka" i "Istra" su propali, a danas se njihove nekretnine prodaju po diskontiranim cijenama * I Grad Rovinj, poput Pule, Poreča i Umaga, koristi javne novce za vlastitu promociju * Hidrobaza je trebala biti jezgra poduzeća Brijuni Rivijera čiji je suvlasnik država, a sada je ta ista država prodaje: što o tome misli Boris Miletić? * Hidrobaza će koštati i Fažani koja uređuje svoje priobalje i koja s lokacije mora ukloniti nezakonite nasipe materijala: više o tome saznat ćete ujutro * Sutra pročitajte i kako je gradonačelnik Višnjana opravdao to što nije informirao javnost o svom (ne) radu

Istra
 

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.