Kultura

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli

U ponedjeljak promocija slikovnice "More više ne mòre" članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije

Ovu, petu slikovnicu Udruge cerebralne paraliza Istarske županije napisali su i ilustrirali članovi udruge i Vedran Rakić Zmaj


 
1 min
Istra24
Gradska knjižnica i čitaonica - foto: Grad Pula Pola

Ovu, petu slikovnicu Udruge cerebralne paraliza Istarske županije napisali su i ilustrirali članovi udruge i Vedran Rakić Zmaj

Na Dan planeta Zemlje u ponedjeljak, 22. travnja 2024. u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula bit će predstavljena slikovnica "More više ne mòre" članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Ovu, petu slikovnicu Udruge cerebralne paraliza Istarske županije napisali su i ilustrirali članovi udruge i Vedran Rakić Zmaj; literarnu radionicu vodila je Roberta Stevanović, a likovnu Ivana Bilić i Valent Hrvatin. Tekst je preveo Marin Petrović.

Slikovnica je izdana zahvaljujući sredstvima EU-a iz programa Europske snage solidarnosti, Grada Pule te donacijama građana.


Nastavite čitati

Pula
 

PRINOVE U bazene na Verudeli došao sijamski borac

Sijamski borac (Betta splendens), ime je dobio po svojoj agresivnoj naravi. Na Tajlandu su ih počeli uzgajati prije nekih tisuću godina za borbe, a selektivnim uzgojem razvila se značajna raznolikost u ponašanju i morfologiji, uključujući varijacije u agresivnosti, boji, veličini tijela i obliku peraja. Dok su sijamski borci u prirodi obično prigušene boje s kraćim perajama i manje agresivni, danas su poznati u akvakulturi po intenzivnim bojama i dugim perajama kod mužjaka

Pula
 

Valter Flego (IDS) u utrci za novi mandat u EU parlamentu: " Želimo biti glas jedne normalne, otvorene, liberalne i prosperitetne Istre i Hrvatske"

"Rad se uvijek isplati i ovog se puta isplatio i tako sam ponosan kao jedini predstavnik Hrvatske u odboru za transport i turizam, da je upravo mojih osam amandmana usvojeno. Vjerujte, to nije slučajno", rekao je Flego, napomenuvši da je od predloženih oko 2.000 amandmana, usvojeno njih svega 178. "Činjenica je da je svaki europarlamentarac najproduktivniji u drugom mandatu", poručio je

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.