Kultura

PULA: Circolo Classic.

Večeras su na programu Fellinijeve "Dangube"

Cijena ulaznice iznosi 25,00kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta


 
1 min
Istra24

Cijena ulaznice iznosi 25,00kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta

Od 2. kolovoza pa sve do 6. rujna, Javna ustanova Pula Film Festival i ove godine na jednoj od najljepših terasa u centru – Circolu organizira popularni program Circolo Classic. Utorkom i nedjeljom u 21 sat prikazuju se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u kojima posjetitelji mogu uživati iz ležaljki. Novu sezonu otvorila je Avantura (M. Antonioni), a u nedjelju, 7. kolovoza publika je mogla uživati u glasovitom Doručku kod Tiffanyja.

Večeras su na programu Fellinijeve Dangube, najoriginalniji film najoriginalnijeg redatelja, u kojem glume Alberto Sordi, Franco Fabrizi, Franco Interlenghi, Leonora Ruffo, Leopoldo Trieste, Riccardo Fellini...

"U malom talijanskom provincijskom gradu na obali Jadrana petorica lakomislenih i neodgovornih prijatelja posljednje dane ljeta provode u gubljenju vremena, igranju biljara i pokušajima osvajanja djevojaka. Kad jedan od njih, nepopravljivi lovac na suknje Fausto Moretti, privlačnu Sandru Rubini, upravo izabranu Miss sirenu za 1953. godinu i sestru drugog mladića iz njihova društva, najmlađeg ´dangube´ Moralda Rubinija, neplanirano ostavi u drugom stanju, pod pritiskom uglednog Faustova oca Francesca bit će organizirano brzo vjenčanje dvoje mladih.

Istodobno, Moraldo razmišlja o vlastitoj egzistenciji, ponajviše o tome da pobjegne u veliki grad, a Riccardo iskazuje nerealne ambicije da svoj baritom iskoristi za ostvarivanje pjevačke i glumačke karijere. Tu je i sanjar Alberto, plah i nesiguran momak koji nema nikakvih životnih planova te kojeg uzdržavaju majka i energična sestra Olga, no koji je nezadovoljan zbog Olgine tajne veze s oženjenim Leopoldom. Puno toga će se promijeniti kad se zanemarena Sandra jednog dana s djetetom vrati ocu te kad Moraldo odluči napustiti društvo i otići u Rim."

Cijena ulaznice iznosi 25,00kn po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.