Kultura

PULA PUNK ROCK ft. DEMONI

(VIDEO) GORI GRAD!! Demoni s predstavnicima pulske punk i rock scene snimili rođendansku navijačku himnu

- Odrastao sam na pulskoj Punti i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan, kaže nam Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap


 
2 min
Martina Pereša
Foto: Facebook stranica Demoni Pula

- Odrastao sam na pulskoj Punti i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan, kaže nam Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap

- Odrastao sam uz pulske Demone. Još kao klinac išao sam s njima po utakmicama i uvijek mi je bila želja snimiti jednu punk stvar koja bi povezala sve pulske ulice, kvartove i subkulture sa željom da svi zajedno kao jedan djelujemo na tribini, kazao nam je Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap u čijem je studiju u Rojcu prošlog vikenda nastala nova navijačka himna pulskih Demona naslova Gori grad.

Stihove je napisao sam Medić, a prva varijanta pjesme bila je malčice hard core. Zvučala je, kaže nam, kao prava punkerska stvar. No, tada se u proces rada uključio Matija Dadić, gitarist Atomskog skloništa.

Ivan Medić, autor pjesme Gori grad

Rockeri, punkeri i navijači

- Dadić je stvar oplemenio i unaprijedio time što je dodao drugačiju melodiju i malo izmijenio početak i sredinu teksta. Dodao je potrebnu dozu rock 'n' rolla i vedrine. Htjeli smo, naime, da svima koji čuju pjesmu dođe da plešu i skaču. Mislim da je tekst odličan, a pjesma pjevna s motivima koji se odnose na navijački svijet, pojašnjava Medić.

U procesu snimanja sudjelovalo je desetak pripadnika navijačke skupine Demoni koji su, kaže Medić, posao odradili odlično, a sami su i montirali video koji je od danas dostupan na You Tube kanalu:

 

Rođendanski poklon ekipi iz djetinjstva

- Dijete sam pulske Punte i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan. Drago mi je što pjesma ne podsjeća na nijednu postojeću stvar, nego je baš autentična i naša, zaključuje Medić.

Podsjetimo, pulski Demoni u ponedjeljak su bakljadom i vatrometom proslavili rođendan u centru Pule, a na svojoj sjevernoj tribini to će učiniti u subotu za vrijeme ogleda NK Istra 1961 i Rijeke.


Nastavite čitati

Pula
 

EX MORNARIČKA BOLNICA DOBILA JOŠ JEDNOG STANARA U nekadašnji odjel transfuziologije useljava se pet učionica pulske Škole za odgoj i obrazovanje

Rješenje je ovo koje već dulje prisutan problem sanira, moglo bi se reći, 'u pet do podne', jer se broj učenika Škole za odgoj i obrazovanje iz godine u godinu drastično povećava. Prema podacima s nedavno održanih upisa u školsku godinu 2024./2025., nastavu će u osnovnoškolskim razredima pohađati 106 učenika, dok je učenika srednje škole, uzrasta od 16 do 21 godine, ukupno 29

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.