Kultura

PULA PUNK ROCK ft. DEMONI

(VIDEO) GORI GRAD!! Demoni s predstavnicima pulske punk i rock scene snimili rođendansku navijačku himnu

- Odrastao sam na pulskoj Punti i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan, kaže nam Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap


 
1 min
Martina Pereša
Foto: Facebook stranica Demoni Pula

- Odrastao sam na pulskoj Punti i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan, kaže nam Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap

- Odrastao sam uz pulske Demone. Još kao klinac išao sam s njima po utakmicama i uvijek mi je bila želja snimiti jednu punk stvar koja bi povezala sve pulske ulice, kvartove i subkulture sa željom da svi zajedno kao jedan djelujemo na tribini, kazao nam je Ivan Medić, vokal pulskog punk benda Sick Crap u čijem je studiju u Rojcu prošlog vikenda nastala nova navijačka himna pulskih Demona naslova Gori grad.

Stihove je napisao sam Medić, a prva varijanta pjesme bila je malčice hard core. Zvučala je, kaže nam, kao prava punkerska stvar. No, tada se u proces rada uključio Matija Dadić, gitarist Atomskog skloništa.

Ivan Medić, autor pjesme Gori grad

Rockeri, punkeri i navijači

- Dadić je stvar oplemenio i unaprijedio time što je dodao drugačiju melodiju i malo izmijenio početak i sredinu teksta. Dodao je potrebnu dozu rock 'n' rolla i vedrine. Htjeli smo, naime, da svima koji čuju pjesmu dođe da plešu i skaču. Mislim da je tekst odličan, a pjesma pjevna s motivima koji se odnose na navijački svijet, pojašnjava Medić.

U procesu snimanja sudjelovalo je desetak pripadnika navijačke skupine Demoni koji su, kaže Medić, posao odradili odlično, a sami su i montirali video koji je od danas dostupan na You Tube kanalu:

 

Rođendanski poklon ekipi iz djetinjstva

- Dijete sam pulske Punte i oduvijek su me okruživali navijači. U jednom trenutku, zbog privatnih i poslovnih obaveza, prestao sam ići na utakmice, ali svakog sam vikenda s njima u mislima. Ovo je moj poklon za njihov trideseti rođendan. Drago mi je što pjesma ne podsjeća na nijednu postojeću stvar, nego je baš autentična i naša, zaključuje Medić.

Podsjetimo, pulski Demoni u ponedjeljak su bakljadom i vatrometom proslavili rođendan u centru Pule, a na svojoj sjevernoj tribini to će učiniti u subotu za vrijeme ogleda NK Istra 1961 i Rijeke.


Nastavite čitati

Pula
 

MOST O REFERENDUMU ZA LUNGOMARE Pozivamo sve građane Pule na izlazak i odlučivanje o budućnosti svojeg grada bez obzira bili za ili protiv postojećeg GUP-a

Nitko nema ništa protiv investicija, nitko nema ništa protiv investitora koji želi graditi hotel. Sve dok je ta investicija čista, sukladna zakonima te u interesu Grada Pule i njegovih građana. Investicije su poželjne, one su lokomotiva razvoja Grada, ali samo onda kada tom istom Gradu doprinesu više nego što uzmu, samo onda kada su obje strane zadovoljne suradnjom, uostalom to i je glavni motiv razmjene, odnosno trgovine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.