Kultura

IMATE LI VEĆ FAVORITA?

(VIDEO) POČINJE DORA 2024.! U prvoj polufinalnoj večeri LET3 s Baba Rogom pokušava dobiti novu 'vizu' za Eurosong

Ludilo može početi! Prvih dvanaest polufinalista ovogodišnje Dore predstavit će nam se večeras, dok nas preostalih dvanaest očekuje sutra. Prošlogodišnji pobjednici LET 3, koji tvrde da ih je kidnapirala zločesta perad, večeras će (pod prisilom) izvesti Babarogu, a najveći favorit, čudo iz Istre Baby Lasagna, prvu prepreku na putu za Malmö pokušat će prijeći sutra. Donosimo vam raspored natjecatelja po danima


 
2 min
Maja Jokanović
Prošlogodišnji pobjednici LET3

Ludilo može početi! Prvih dvanaest polufinalista ovogodišnje Dore predstavit će nam se večeras, dok nas preostalih dvanaest očekuje sutra. Prošlogodišnji pobjednici LET 3, koji tvrde da ih je kidnapirala zločesta perad, večeras će (pod prisilom) izvesti Babarogu, a najveći favorit, čudo iz Istre Baby Lasagna, prvu prepreku na putu za Malmö pokušat će prijeći sutra. Donosimo vam raspored natjecatelja po danima

Hrvatska se još jednom sprema za Eurosong. Prva polufinalna večer Dore, izbora hrvatskog predstavnika na ovom glazbenom festivalu, na redu je već večeras u 20.15 sati, dok nas drugo polufinale očekuje sutra.

U širem izboru za pjesmu koja će ove godine otputovati na Eurosong 24 su pjesme. Njih 16 ući će u uži, finalni izbor, dok će najbolji među njima odletjeti na natjecanje u švedski Malmö. Tko će to biti doznat ćemo u nedjelju.

Među večerašnjih 12 kandidata nalaze se i prošlogodišnji predstavnici LET 3, koji drugu vizu za Eurosong zaredom pokušavaju 'zaraditi' pjesmom "Baba Roga". Nakon bučne promocije svog prošlogodišnjeg (sada već možemo reći) europskog hita "Mama ŠČ", Letovci su se ove godine odlučili za nešto neobičniji način predstavljanja pjesme, tvrdeći da su kidnapirani i da su ih na izvođenje 'Baba Roge' natjerale - horde pilića.

Je li opasna perad dovoljno moćna da ih, nakon Liverpoola gdje su osvojili solidno 13. mjesto, odvede i u Malmö, doznat ćemo uskoro.

Sve tri natjecateljske večeri prenosit će 1. program HTV-a, a moći će se pratiti i putem Dorinog službenog Youtube kanala

Publika će moći glasovati putem telefonskih poziva (065 22 44 XX - redni broj pjesme), 0,20 € po pozivu s fiksne mreže i 0,32 € po pozivu s mobilne mreže) i SMS poruka (poruka sadržaja Dora XX - redni broj pjesme), 0,32 € po poruci).

U izbor će se uključiti i žiriji iz HRT-ovih centara Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, te četiri međunarodna žirija iz zemlja sudionica - Italija, Njemačka, Ukrajina i Island. U slučaju izjednačenog rezultata, pobjedničkom će biti proglašena pjesma s više glasova publika.

Zeljko Hladika, Pixsell

U prvoj polufinalnoj večeri nastupit će:

1. Noelle – BABY, BABY

2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – VODU PITI TRIZAN BITI

3. Stefany – SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG

4. MISHA – ONE DAY

5. Erna – HOW DO YOU LOVE ME

6. Eugen – TIŠINE

7. Vinko – LYING EYES

8. Barbara Munjas – NEPOBJEDIVA

9. Let 3 – BABAROGA

10. Lana Mandarić – MORE

11. Pavel – DO MJESECA

12. Saša Lozar – NE PLAČEM ZBOG NJE

Tijekom večeri, kao gost će nastupiti i ovogodišnji francuski predstavnik na Eurosongu i pobjednik tamošnjeg natjecatnja "The Voice" Slimane Nebchi, s pjesmom 'Mon amour'.

Sudionici druge polufinaln večeri koja je na redu sutra su:

1. Lu Dedić – PLAVI LEPTIR

2. James Night – NEBO PLAČE

3. Lara Demarin – NE VJERUJEM TI

4. Alen Đuras – A TAMBURITZA LULLABY

5. The Splitters – OD KAD TE SANJAM

6. Boris Štok – CAN WE TALK

7. Baby Lasagna - Rim Tim

8. ET - Pametnom dosta

9. Vatra – SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV

10. Damir Kedžo – VOLJENA ŽENO

11. Natalie Balmix – DIJAMANTI

12. MARCELA – GASOLINE

Finale Dore 2024. održati u nedjelju, 25. veljače.


Nastavite čitati

Poštovani gospodine Plenkoviću, digli ste si plaće, a kada će na dnevni red doći medijske slobode i prava novinara?

Sindikat novinara Hrvatske upozorava i na činjenicu da novinari/ke za svoj odgovorni i društveno važni rad za javno dobro zarađuju u prosjeku svega 1.043 EUR neto. Usto, samo u dva javna medija redovito se obnavljaju kolektivni ugovori, dok u privatnim medijima gotovo  u potpunosti izostaje i socijalni dijalog i zaštita radničkih prava i kolektivni ugovor. Time se medijskim radnicima u RH krši temeljno ljudsko pravo na sindikalno organiziranje i kolektivno pregovaranje iako EU od svih članica traži pokrivenost od 80 posto tržišta rada kolektivnim ugovorima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.