Politika i društvo

NAKON POTVRĐENE PRAVOMOĆNE PRESUDE

Ada Damjanac: Žalit ću se Ustavnom sudu i ići sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu jer ja se o nijedan akt ni zakon nisam ogriješila

Ada Damjanac kaže kako od svog odvjetnika nije dobila nikakvu presudu napismeno te da joj nije jasno zašto novinari imaju tu informaciju prije nje same. "Ako mi presuda stigne u ponedjeljak, odmah vam sad mogu reći da ću se žaliti Ustavnom sudu i ići sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu jer ja se o nijedan akt ni zakon nisam ogriješila, veli nam Damjanac


 
1 min
Martina Pereša
Ada Damjanac, Foto: PIXSELL/Duško Marušić

Ada Damjanac kaže kako od svog odvjetnika nije dobila nikakvu presudu napismeno te da joj nije jasno zašto novinari imaju tu informaciju prije nje same. "Ako mi presuda stigne u ponedjeljak, odmah vam sad mogu reći da ću se žaliti Ustavnom sudu i ići sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu jer ja se o nijedan akt ni zakon nisam ogriješila, veli nam Damjanac

U medijima se jučer moglo pročitati kako je, sada već bivšoj predsjednici fažanskog općinskog vijeća, SDP-ovoj Adi Damjanac, potvrđena pravomoćna presuda na uvjetnu kaznu od deset mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja.

Naime, tereti ju se da je ,dok je bila načelnica Općine Fažana, nezakonito zaposlila direktora tvrtke Komunalac Fažana, Mirka Gortana, bez javnog natječaja.

Slijed je to događaja nakon što je Vrhovni sud odbio njezinu žalbu na presudu riječkog Županijskog suda iz 2018. godine koja je zapravo bila istovjetna ovoj presudi.

Ada Damjanac danas nam je, pak, kazala da ona od svog odvjetnika nije dobila nikakvu presudu napismeno te kako joj nije jasno zašto novinari imaju tu informaciju prije nje same.

- I za prvostupanjsku odluku Županijskog suda dogodila se ista stvar. Naime, novinari su to objavili prije no što sam ja išta dobila napismeno. Ako mi presuda stigne u ponedjeljak, odmah vam sad mogu reći da ću se žaliti Ustavnom sudu i ići sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu jer ja se o nijedan akt ni zakon nisam ogriješila. Gospodin Gortan nije bio zaposlenik Komunalca i ja ga nisam zaposlila već imenovala direktorom kako je i predviđeno aktima. Time je Komunalac uštedio pola milijuna kuna, a ja na račun Komunalca u životu nisam ni kavu popila, kazala nam je jutros Damjanac.

Kaže, također, kako u ovoj svojoj borbi s pravosuđem ne želi štetiti Općini te da je zato samovoljno napustila općinsko vijeće.

- Istina će izaći na vidjelo. Zanimljivo je kako ni u prvostupanjskoj odluci nigdje nije navedena nijedna točka po kojoj sam se ja to ogriješila o bilo koji zakon ili akt Komunalca. Reći ću vam samo da je pravda spora ali dostižna. Istina će izaći na vidjelo, ponovila je Damjanac u izjavi za Istru24.


Nastavite čitati

Istra
 

PLJUSKA HRVATSKIM FILMAŠIMA - Čudo iz Vodnjana!

Beskompromisan je to, koliko topao i poetičan toliko i satiričan, prije svega nezavisan šamar autorskoj, posebno akademskoj filmskoj uštogljenosti, koja podilazeći klišejima, s naglaskom na tjeskobu i očaj, posve promaši krvavu, masnu stvarnost koju bi trebala, kolikogod fikcijski, iskreno umjetnički posredovati

Istra
 

Nizozemku opljačkao lopov na skuteru

Policija je zaprimila prijavu 28-godišnje nizozemske državljanke da joj je 4. listopada oko 20 sati, dok je šetala starogradskom jezgrom Rovinja, na skuteru prišao nepoznati počinitelj te iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazile osobne stvari i novac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.