Politika i društvo

(NE)KAD JE INVESTITOR BRŽI OD PAPIRA

BESPRAVNA GRADNJA TIK DO MEDULINSKE PLAŽE Vlasnica Marica Jakić: "Priznajem, krenula sam prije vremena, kao i 80 posto Medulina. Na kraju svi dobiju dozvolu"

S obzirom na to da se investitor oglušio o zakon, Općina Medulin odlučila je sutra ispred tog objekta održati konferenciju za novinare


 
2 min
Chiara Bilić
Bespravno se nadograđuje na samo 30-ak metara od mora

S obzirom na to da se investitor oglušio o zakon, Općina Medulin odlučila je sutra ispred tog objekta održati konferenciju za novinare

Na medulinskoj šetnici, tik do popularne plaže Bijeca, ovih se dana užurbano gradi, ali – bez građevinske dozvole. Ili barem djelomično bez građevinske dozvole.

Naime, na parceli preko puta beach bara „Sunshine“, 30-ak metara od mora gradi se objekt na tri etaže.

Zemljište je u vlasništvu obitelji Jakić koja posjeduje i spomenuti susjedni Sunshine, ali i još nekoliko ugostiteljskih objekata u Medulinu.

Zatvoreno gradilište

Općina Medulin prijavila je tu bespravnu gradnju Državnom inspektoratu početkom godine, nakon čega je inspektorat zatvorio gradilište.

Gradnja se, međutim, nastavila. Tome je utorak ujutro svjedočila i novinarska ekipa Istre24. Tamo smo, naime, zatekli radnike koji nisu htjeli odgovoriti na pitanje zašto grade unatoč zabrani.

Cijela zgrada trebala bi biti restoran

S obzirom na to da se investitor oglušio o zakon, Općina Medulin odlučila je sutra ispred tog objekta održati konferenciju za novinare.

Vlasnica Marica Jakić tvrdi da ima građevinsku dozvolu. Međutim, samo za prizemnicu. Veli da je zahtjev za gradnju dodatnih etaža, dokumentaciju za izmjenu i dopunu građevinske dozvole, u Općinu predala u veljači, ali da još uvijek nije dobila odgovor.

„Priznajem da sam krenula prije vremena, a krenula sam iz financijskih razloga kao što je to učinilo i 80 posto Medulina. Na kraju svi dobiju dozvolu“, kaže Jakić te govori da su i te dodatne etaže u skladu s prostornim planom te da projektom nije izašla iz gabarita niti centimetar.

Napominje da je papirologiju predala po propisima, a kada je upitala kada će doći na red, iz Općine su joj rekli da „pita boga kad će doći na red“.

„Zanimljivo mi je da ne uspijevam doći na red za dozvolu, ali je zato baš moja parcela, pored svih slučajeva bespravne gradnje u Medulinu, preko reda uspjela doći na red za konferenciju za novinare“.

"Radnici samo skupljaju alat"

Jakić ističe da bi cijela zgrada trebala biti restoran s ponudom kakva još ne postoji u Medulinu.

Govori i da radnici nisu radili, nego su samo došli po alat.

"Općina Medulin prepoznala je bespravnu gradnju kao jednu od najvećih prijetnji razvoju cijele Općine, te od početka svog  mandata zajedno s Državnim inspektoratom pokušava zaustaviti bespravnu gradnju i uvesti red u naš prostor", poručuju iz Općine.

„Ovo je eklatantan primjer, ali nije jedini“, kazao nam je predsjednik medulinskog Vijeća Vladimir Veljović, koji će sutra, uz načelnika Ivana Kirca, prisustvovati presici.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.