Politika i društvo

zanimljiva rasprava na facebook-u borisa miletića

Sramota! Ovo se nije smjelo dogoditi, podmuklo, iza leđa, tko je to sve izrežirao, pita se komentator, a Miletić replicira: Nije teško pogoditi otkud vjetrovi pušu


 
2 min
Borka Petrović

Nešto više od 250 lajkova i stotinjak komentara dobio je istarski župan Boris Miletić na svoju jučerašnju Facebook objavu da izlazi iz IDS-a.

Iako je u uvodu naveo, da zbog brojnih upita kako građana tako i medija, ne može svima odgovarati pa se oglasio priopćenjem, Miletić se ipak potrudio da na gotovo svaki komentar, pa i one negativne, odgovori. Ima zanimljivih odgovora.

Vrijeme će pokazati

- Ne kužim previše političke igre ali da je bilo manje pogodovanja Stanoinvestu, počasnim građanima iz Ribarske i još puno toga možda do ovog ne bi došlo. Vrijeme će pokazat...navela je tako jedna Puljanka, a Miletić joj odgovorio "Slažem se, vrijeme uvijek pokaže", vjerojatno se složivši s drugom dijelom komentara.

Nije bilo previše onih koji su ga napadali. Dapače, javljali su se oni koji smatraju, barem po komentarima koje su ostavljali, da do ovako nečega nije trebalo doći, da se trebao boriti...

- Sramota!!! Ovo se nije smjelo desiti… obezvrijediti čovjeka koji je učinio za Pulu više nego svi prethodnici… podmuklo, iza leđa… ovime ste zakopali IDS kao što se to desilo i sa SDP-om… pitam se tko je to sve izrežirao i s kojim namjerama. Gospodinu Miletiću želim miran, uspješan i sretan nastavak život, glasi jedan komentar. U raspravi o tome "odakle pušu ti vjetrovi" i sam Miletić komentira: "To nije teško pogoditi".

Borba nije tema, treba držati do dostojanstva

Na znakovit komentar "Kad učenici "polete" i umisle si da su bolji od profesora" Miletić najprije odgovara kako "ponekad i učenici nadmaše učitelja", no što komentator nastavlja da je to samo ponekad i da je "novi predsjednik stranke trebalo biti njegov učenik i nastaviti u istom smjeru tendencijom još većeg napretka, a ovako će sve - poć na papar".

Na pitanje zašto je otišao bez borbe odgovara: "Borba nije tema, pa i ime mi puno govori, no držim da svatko treba držati do svog dostojanstva".

Zanimljivo, na opasku pratiteljice da se Istrijan more biti i bez IDS-a, Miletić odgovara "Istrijan je kultura i način života, ne politički predznak", mada se upravo Istrijanstvo sve ove godine u političkoj kampanji IDS-a maksimalno iskorištavalo, pa i zloporabilo, upravo u političke svrhe.

Miletić se sa svojim komentatorima složio u tome kako će IDS biti manje snažan bez župana, no nije se osvrnuo na komentatora koji se nada kako je Tulio Demetlika uz njega.

Na opaske kako će se sada barem malo odmorit, ipak navodi "Nema odmora dok traje obnova", a na onu da sada može u penziju replicira "Kako je još puno staža pred njim".

Nitko me nije maknuo, to je moja odluka

- Dođu divlji i otjeraju pitome! Žao mi je...jedan je od komentara na koji je župan ipak ostao suzdržan navodeći tek da su to slobodni ljudi koji imaju pravo odabira. "To je veliko bogatsvo, treba to cijeniti", zaključuje.

- Tebe znamo, može te se voljeti i ne voljeti...ali koji su te to fucifakeri maknuli? koji im je CV, koliko imaju na računu, po čemu su priznati i poznati u zajednici, na kraju pita jedan od komentara, a Miletić ponovo apostrofira - Nitko me nije maknuo, to je moja odluka!

Osim riječima, Miletić se izrazio i glazbom, pa je na komentar "Nemojte odustati tom seljaku nepravednom", zalijepio Gibonnijevu pjesmu "Ne odustajem"!


FOTO: Facebook Boris Miletić

Nastavite čitati

Istra
 

Recenzija nove Netflixove serije 'WEDNESDAY': 'Socijalne su mreže otupljujući bezdan isprazne informacije"

Osmodijelna serija dijelom je fantazija, a dijelom misterij ubojstva te deadpan (suhoparna, vrlo izravna) komedija s elementima horora. No, uglavnom je to priča o odrastanju u formi srednjoškolske drame. U središtu radnje je tinejdžerka gotičarka alergična na boje; čelistica koja gotovo nikad ne trepće, a do tuđeg mišljenja kao ni do prijateljstva, nimalo ne mari. Prve četiri epizode režirao je Tim Burton, a režiju posljednje četiri prepustio je Jamesu Marshallu i Gandji Monteiro

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.