Politika i društvo

PROCES BOTTOM-UP

Dalibor Paus: IDS radi na novom aktu o daljnjem radu, pokreće nove stranačke klubove i ograničava mandat predsjednika

Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up, rekao je novinarima predsjednik IDS-a, Dalibor Paus


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up, rekao je novinarima predsjednik IDS-a, Dalibor Paus

- S obzirom na okolnosti, mnogo je različitih mišljenja, ali jedno je sigurno – moramo se okrenuti budućnosti, postati jaki, jedinstveni te se približiti našim građanima. Postoji nužna energija da se IDS konsolidira, nema frakcija, rekao je predsjednik IDS-a, Dalibor Paus, za vrijeme trajanja Sabora te stranke u pulskom Circolu.

Današnji je Sabor, prvi nakon izlaska bivšeg šefa Borisa Miletića, ocijenio jednim od uspješnijih, uz mnogo sudionika, ali konstruktivnu raspravu.

Postupak koji je pokrenulo Predsjedništvo protiv Borisa Miletića, također je bila tema rasprave, navodi Paus, te kaže da i danas smatra da je ta odluka Predsjedništva bila dobra.

- Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up s novim interesnim skupinama (poput dosadašnjih kluba mladih, kluba žena… ) unutar IDS-a, a možda ćemo ići i na ograničavanje mandata, kazao je Paus novinarima.

Na Saboru je, očekivano, pomirljivo govorio predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, koji je bio u Labinu.

No, iako je zaključak ovog Sabora bio da se stranka morat okrenuti budućnosti, dok su poruke odaslane prema van bile da raskola nema, atmosfera među fiducijarima bila je sve samo ne opuštena.

I dok se Paus trudi konsolidirati stranku, neki se još uvijek nisu pomirili s Miletićevim odlaskom. Međutim, takvi su na Saboru bili u manjini, a mnogi koji su se javili za riječ na koncu su odustali od govora. Povišeni tonovi čuli su se tek povremeno.


Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.