Politika i društvo

PROCES BOTTOM-UP

Dalibor Paus: IDS radi na novom aktu o daljnjem radu, pokreće nove stranačke klubove i ograničava mandat predsjednika

Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up, rekao je novinarima predsjednik IDS-a, Dalibor Paus


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up, rekao je novinarima predsjednik IDS-a, Dalibor Paus

- S obzirom na okolnosti, mnogo je različitih mišljenja, ali jedno je sigurno – moramo se okrenuti budućnosti, postati jaki, jedinstveni te se približiti našim građanima. Postoji nužna energija da se IDS konsolidira, nema frakcija, rekao je predsjednik IDS-a, Dalibor Paus, za vrijeme trajanja Sabora te stranke u pulskom Circolu.

Današnji je Sabor, prvi nakon izlaska bivšeg šefa Borisa Miletića, ocijenio jednim od uspješnijih, uz mnogo sudionika, ali konstruktivnu raspravu.

Postupak koji je pokrenulo Predsjedništvo protiv Borisa Miletića, također je bila tema rasprave, navodi Paus, te kaže da i danas smatra da je ta odluka Predsjedništva bila dobra.

- Stranka nije jaka koliko priželjkujemo, a to su pokazali i lokalni izbori. Svi moramo dati svoj obol u novom razvoju. O smjernicama ćemo naknadno. Skupit ćemo prijedloge i vidjet ćemo kako ćemo s tim formirati jedan akt o daljnjem radu. Bit će to proces bottom-up s novim interesnim skupinama (poput dosadašnjih kluba mladih, kluba žena… ) unutar IDS-a, a možda ćemo ići i na ograničavanje mandata, kazao je Paus novinarima.

Na Saboru je, očekivano, pomirljivo govorio predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, koji je bio u Labinu.

No, iako je zaključak ovog Sabora bio da se stranka morat okrenuti budućnosti, dok su poruke odaslane prema van bile da raskola nema, atmosfera među fiducijarima bila je sve samo ne opuštena.

I dok se Paus trudi konsolidirati stranku, neki se još uvijek nisu pomirili s Miletićevim odlaskom. Međutim, takvi su na Saboru bili u manjini, a mnogi koji su se javili za riječ na koncu su odustali od govora. Povišeni tonovi čuli su se tek povremeno.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.