Politika i društvo

Max City i Ivana Mohorović

Daniel Deković: "Da mu je mater u IDS-u, Zoričić bi bio malo kulturniji!"

Dok Zoričić viče 'Držite lopova', njegova bliska suradnica preko noći u džep želi staviti tri milijuna kuna, kazao je predsjednik pulskog IDS-as, aludirajući na Ivanu Mohorović, a zbog angažmana tvrtke njenog supruga u projektu Max City Stoja. Očekujem da će i ostale političke stranke zauzeti jednako jasnu poziciju i zatražiti smjenu vijećnice Ivane Mohorović, dodao je Deković


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
"Dok Zoričić viče 'Drž'te lopova', njegova bliska suradnica preko noći u džep želi staviti tri milijuna kuna"

Dok Zoričić viče 'Držite lopova', njegova bliska suradnica preko noći u džep želi staviti tri milijuna kuna, kazao je predsjednik pulskog IDS-as, aludirajući na Ivanu Mohorović, a zbog angažmana tvrtke njenog supruga u projektu Max City Stoja. Očekujem da će i ostale političke stranke zauzeti jednako jasnu poziciju i zatražiti smjenu vijećnice Ivane Mohorović, dodao je Deković

Nakon jučerašnjeg intervjua Istre24 s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem, gdje smo, prvi, problematizirali moguć sukob interesa njegove vijećnice Ivane Mohorović, a vezano za izmjenu prostornog plana na Max Stoja, danas su u 13 sati na tu temu na konferenciji za novinare reagirali predsjednik pulskog IDS-a  Daniel Deković i IDS-ova prošlogodišnja kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci.

- Dok Zoričić viče 'Drž'te lopova', njegova bliska suradnica preko noći u džep želi staviti tri milijuna kuna, kazao je predsjednik pulskog IDS-as, aludirajući na Ivanu Mohorović, a zbog angažmana tvrtke njenog supruga u projektu Max City Stoja.

- Očekujem da će i ostale političke stranke zauzeti jednako jasnu poziciju i zatražiti smjenu vijećnice Ivane Mohorović, dodao je Deković, osvrnuvši se zatim na projekt.

- Smatram da je ovaj projekt dobar za Stoju i za cijelu Pulu, ali ne na ovako šporak način, kazao je Deković.

Komentirao je i dio Zoričićevog intervjua našem portalu, u kojem je pulski gradonačelnik Zoričić rekao: "Moja mater da je u IDS-u, ne bih s njima koalirao!"

- Da mu je mater u IDS-u, Zoričić bi bio malo kulturniji, uzvratio je Deković.

U tom intervjuu Istri 24 gradonačelnik Zoričić je, bez rukavica,  o, kako ju je nazvao, IDS-ovoj hobotnici kazao ovo: "Imaju pipke. Imaju krakove koji su malo veći od pipaka u gradskim poduzećima. To je ono što ja osjećam i vidim, i to ćemo sad kroz mjesec-dva posjeći s novim direktorima, ravnateljima i novim pristupom. Odrezat ćemo to maksimalno koliko možemo da hobotnica više ne diše".


Nastavite čitati

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.