Politika i društvo

Nakon gradonačelnikove objave

Daniel Deković (IDS) o raspadu pulske koalicije: Idemo na nove izbore! Mogu sa svima sjesti za stol i razgovarati

"Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira", komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Daniel Deković

"Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira", komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala

- Neka se raspišu novi izbori. Idemo na nove izbore. Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira, komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala.

Upitan s kime bi IDS koalirao da uskoro dođe do izbora, Deković kaže "da su sve političke opcije iz dosadašnje koalicije protiv IDS-a".

- Ne znam bi li netko od njih niti htio s nama koalirati. Izjavio sam u više navrata da nemam problema s egom, niti imam problema sjesti za stol i razgovarati. Gradonačelniku Filipu Zoričiću triput sam nudio da se sastanemo i popričamo o problemima na Busoleru, a on se nije odazvao. Mogu probati surađivati sa svakime, svi smo mi ovdje radi građana, a ne radi sebe.

O svim daljnjim koracima odlučit će, kaže Deković, stranačka tijela.

Zoričić je, podsjetimo, maloprije na svom Facebook profilu objavio da se koalicija raspala.

Ovo je njegova objava:

Kažu mi jučer prijatelji, polako, smiri, prošlo je tek 10 mjeseci. Ne! Prošlo je VEĆ 10 mjeseci i ja ne vjerujem da će se išta promijeniti na bolje.

Ovakvim ponašanjem samo se pomaže u povratku na vlast stare garniture.

Poštujem sve strane i njihove birače i zato branimo interese građana kroz vijeće, ali “koalicija ručna kočnica” jednostavno više nema smisla.Građani su u nama prepoznali nešto novo i da ćemo Puli donijeti pozitivnu promjenu.

Nama ne treba ništa.

Ne trebaju nam uhljebljivanja, ne želimo se svetiti nikome, želimo samo moderan grad, poštenu gradsku upravu i projekte. Svaki novi dan s podignutom ručnom kočnicom bio bi izdaja svih onih koji su nam dali glas, a vjetar u jedra onima koje smo smijenili. Taj film neće gledati.

Od danas nema koalicije. Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali nek podržavaju ili ne podržavaju odluke u vijeću. Građani će nam svima suditi na idućim izborima, kad god oni bili.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) LAŽI, LAŽI, LAŽI NAS ĐORĐEVIĆU Ogromna hrpetina otpada i dalje je nasred Šijane

Ako se u ičemu simbolički očituje aktualno pulsko propadenje, uz Uljanik, to je sveprisutnost otpada. Kaštijun je zatrpan sa 17.000 tona baliranog otpada. Oko Pule su deseci ilegalno zatrpanih jama u kojima se razvio vrlo unosan biznis. Na smrad biootpada žale se i stanovnici Šijane koji žive oko Metisa. Malo dalje, u skladištu propale Istre, nalazi se simbolička lešina pulske Robne kuće. Za usporeni pogreb ili, ako želite, slow čerečenje Puljanke i Istre zadužen je pogrebnik Predrag Đorđević

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.