Politika i društvo

Nakon gradonačelnikove objave

Daniel Deković (IDS) o raspadu pulske koalicije: Idemo na nove izbore! Mogu sa svima sjesti za stol i razgovarati

"Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira", komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Daniel Deković

"Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira", komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala

- Neka se raspišu novi izbori. Idemo na nove izbore. Grad ne funkcionira već 10 mjeseci. To je potrebno gradu Puli. Ova situacija ne odgovara nikome. Grad stagnira, komentirao je kratko predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković današnju Facebook objavu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića da se koalicija SDP-Možemo!-Nezavisna lista Filipa Zoričića raspala.

Upitan s kime bi IDS koalirao da uskoro dođe do izbora, Deković kaže "da su sve političke opcije iz dosadašnje koalicije protiv IDS-a".

- Ne znam bi li netko od njih niti htio s nama koalirati. Izjavio sam u više navrata da nemam problema s egom, niti imam problema sjesti za stol i razgovarati. Gradonačelniku Filipu Zoričiću triput sam nudio da se sastanemo i popričamo o problemima na Busoleru, a on se nije odazvao. Mogu probati surađivati sa svakime, svi smo mi ovdje radi građana, a ne radi sebe.

O svim daljnjim koracima odlučit će, kaže Deković, stranačka tijela.

Zoričić je, podsjetimo, maloprije na svom Facebook profilu objavio da se koalicija raspala.

Ovo je njegova objava:

Kažu mi jučer prijatelji, polako, smiri, prošlo je tek 10 mjeseci. Ne! Prošlo je VEĆ 10 mjeseci i ja ne vjerujem da će se išta promijeniti na bolje.

Ovakvim ponašanjem samo se pomaže u povratku na vlast stare garniture.

Poštujem sve strane i njihove birače i zato branimo interese građana kroz vijeće, ali “koalicija ručna kočnica” jednostavno više nema smisla.Građani su u nama prepoznali nešto novo i da ćemo Puli donijeti pozitivnu promjenu.

Nama ne treba ništa.

Ne trebaju nam uhljebljivanja, ne želimo se svetiti nikome, želimo samo moderan grad, poštenu gradsku upravu i projekte. Svaki novi dan s podignutom ručnom kočnicom bio bi izdaja svih onih koji su nam dali glas, a vjetar u jedra onima koje smo smijenili. Taj film neće gledati.

Od danas nema koalicije. Ostajemo sami i služit ćemo građanima kako smo i obećali, a svi ostali nek podržavaju ili ne podržavaju odluke u vijeću. Građani će nam svima suditi na idućim izborima, kad god oni bili.


Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.