Politika i društvo

Nakon sastanka Predsjedništva

Daniel Deković (IDS): Robert Cvek neće biti kandidat, na izbore idemo bez onih koji su bili dio vlasti Borisa Miletića

"Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem", zaključio je predsjednik pulskog IDS-a


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem", zaključio je predsjednik pulskog IDS-a

Nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva pulskog IDS-a, predsjednik podružnice te stranke Daniel Deković 'promijenio je ploču'. Iako je, govoreći o potencijalnim budućim koalicijskim partnerima, u nekoliko navrata kazao da sa svima može 'sjesti za stol i razgovarati', ispostavilo se da među 'svima' nije pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

„Mogu probati surađivati sa svakime, svi smo mi ovdje radi građana, a ne radi sebe“, kazao je Deković prije deset dana, a nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić javnosti obznanio da se koalicija njegove nezavisne liste, SDP-a i Možemo! raspala.

No, izgleda da se u međuvremenu nešto ipak promijenilo. Deković sada odrješito poručuje da sa Zoričićem sigurno neće surađivati. Upitan što je kumovalo preokretu stava, odgovorio je: „Imao sam malo vjere u njega, ali sad vidim da s njim više jednostavno nema smisla razgovarati. Pljuje po nama. Kada dođu novi izbori, miješat će se nove karte“.

Pretprošli tjedan Deković je, podsjetimo, održao konferenciju za novinare u društvu bivšeg dogradonačelnika Roberta Cveka, a na kojoj je pozvao Zoričića da raspiše izbore za Gradsko vijeće.

Cvek je tada u nekoliko puta "uzvratio" gradonačelniku koji je dan ranije medijima kazao da ga ne pozna. Kritizirao je nastup vladajuće koalicije na sjednicama Gradskog vijeća koji su se, prema njegovim riječima, "ponašali kao da su oporba".

Mnogima je tada upalo u oko da je Cvek na konferenciji za novinare u nastupu zasjenio predsjednika Dekovića.

Upitan hoće li, ako dođe do izbora, Cvek biti IDS-ov kandidat za gradonačelnika ili zamjenika gradonačelnika, Deković odgovara da neće.

- Stav Predsjedništva je da svi koji su imali veze s prethodnom vlašću (Borisa Miletića, op.n.), ne idu u izbornu utrku, kaže Deković.

Na Predsjedništvu je također zaključeno da IDS-ovi vijećnici neće 'dati ostavku', niti će tražiti smjenu predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić.

- Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem, zaključio je Deković.


Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.