Politika i društvo

Nakon sastanka Predsjedništva

Daniel Deković (IDS): Robert Cvek neće biti kandidat, na izbore idemo bez onih koji su bili dio vlasti Borisa Miletića

"Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem", zaključio je predsjednik pulskog IDS-a


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem", zaključio je predsjednik pulskog IDS-a

Nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva pulskog IDS-a, predsjednik podružnice te stranke Daniel Deković 'promijenio je ploču'. Iako je, govoreći o potencijalnim budućim koalicijskim partnerima, u nekoliko navrata kazao da sa svima može 'sjesti za stol i razgovarati', ispostavilo se da među 'svima' nije pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

„Mogu probati surađivati sa svakime, svi smo mi ovdje radi građana, a ne radi sebe“, kazao je Deković prije deset dana, a nakon što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić javnosti obznanio da se koalicija njegove nezavisne liste, SDP-a i Možemo! raspala.

No, izgleda da se u međuvremenu nešto ipak promijenilo. Deković sada odrješito poručuje da sa Zoričićem sigurno neće surađivati. Upitan što je kumovalo preokretu stava, odgovorio je: „Imao sam malo vjere u njega, ali sad vidim da s njim više jednostavno nema smisla razgovarati. Pljuje po nama. Kada dođu novi izbori, miješat će se nove karte“.

Pretprošli tjedan Deković je, podsjetimo, održao konferenciju za novinare u društvu bivšeg dogradonačelnika Roberta Cveka, a na kojoj je pozvao Zoričića da raspiše izbore za Gradsko vijeće.

Cvek je tada u nekoliko puta "uzvratio" gradonačelniku koji je dan ranije medijima kazao da ga ne pozna. Kritizirao je nastup vladajuće koalicije na sjednicama Gradskog vijeća koji su se, prema njegovim riječima, "ponašali kao da su oporba".

Mnogima je tada upalo u oko da je Cvek na konferenciji za novinare u nastupu zasjenio predsjednika Dekovića.

Upitan hoće li, ako dođe do izbora, Cvek biti IDS-ov kandidat za gradonačelnika ili zamjenika gradonačelnika, Deković odgovara da neće.

- Stav Predsjedništva je da svi koji su imali veze s prethodnom vlašću (Borisa Miletića, op.n.), ne idu u izbornu utrku, kaže Deković.

Na Predsjedništvu je također zaključeno da IDS-ovi vijećnici neće 'dati ostavku', niti će tražiti smjenu predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić.

- Dušica Radojčić svoj posao predsjednice Gradskog vijeća radi kako treba. Nije radila ništa loše. Ali to ne znači da u platformi Možemo! vidimo bilo kakvog partnera. Ona nam kao predsjednica ne predstavlja problem, zaključio je Deković.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Pula
 

Mario Kovač predstavlja novu zbirku priča „Monogatare+“

U svojoj prozi, Kovač se bavi "rubnim" književnim žanrovima poput horora, znanstvene fantastike, erotike i crne kronike te će na svoje doći čitatelji kojima su dragi, baš kao i njemu, autori poput Poea, Lovecrafta, Bukowskog ili Akutagawe. Britkim humorom i oštrim jezikom bez cenzure, ogoljuje licemjerje autoriteta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.