Politika i društvo

Zaboravnima će ići kazna

DIP: Zaključno s početkom ožujka, sve političke stranke moraju dostaviti financijske izvještaje za prošlu godinu

Zaborave li političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici dostaviti godišnji financijski izvještaj s propisanim prilozima, privremeno će im se obustaviti isplata sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog odnosno lokalnog proračuna


 
1 min
HINA

Zaborave li političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici dostaviti godišnji financijski izvještaj s propisanim prilozima, privremeno će im se obustaviti isplata sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog odnosno lokalnog proračuna

Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjeća političke stranke, nezavisne zastupnike i nezavisne vijećnike da su zaključno s 1. ožujkom dužni DIP-u i Državnom uredu za reviziju dostaviti godišnji financijski izvještaj za prošlu godinu s propisanim prilozima.

Izvještaj dostavljaju unosom u informacijski sustav za nadzor financiranja, računalni program putem kojega se propisana izvješća i objavljuju na mrežnoj stranici DIP-a.

Kako bi se omogućio pristup tom sustavu i dostava izvještaja, političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici koji to do sada nisu učinili, trebaju popuniti Zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke za ulazak u sustav.

Obrasci Zahtjeva dostupni su na mrežnoj stranici DIP-a www.izbori.hr, u rubrici „Nadzor financiranja“.

Političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici unose podatke u informacijski sustav za nadzor financiranja i odgovorni su za istinitost unesenih podataka.

Godišnji financijski izvještaji s propisanim prilozima javni su dokumenti i njihovu je objavu DIP dužan osigurati na svojoj mrežnoj stranici, prvog radnog dana od dana njihova unosa u sustav.

Zaboravnima obustava sredstava za redovno financiranje 

Zaborave li političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni vijećnici dostaviti godišnji financijski izvještaj s propisanim prilozima, privremeno će im se obustaviti isplata sredstava za redovito godišnje financiranje iz državnog odnosno lokalnog proračuna.

Odluku o privremenoj obustavi isplate sredstava donosi DIP.


FOTO: DIP

Nastavite čitati

(VIDEO) DOMAĆA PAMET Tko su Istrijani koji su izradili prvi street view Pelješkog mosta? Napravili su i ortofoto snimke nedavnog velikog požara u Puli

Za Grad Vodnjan izradili su street view cijele obale baš u funkciji spriječavanja devastacije obale, a jednako tako izradili su i street view za cijelu obalu Općine Fažana, dok su u Općini Medulin snimljeni gotovo svi makadamski putovi i cijela obala zaštićenog područja Kamenjaka* Nedavno smo pomogli Gradu Puli i Općini Medulin izradom vrlo preciznih ortofoto snimaka kako bi se vidjelo gdje je počeo i kuda se širio požar na Valdebeku, Dolinki i Vintijanu. Sada se na osnovu GIS-a može izraditi analiza stanja, ističe Boris Blagonić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.