Politika i društvo

Neka institucije rade svoj posao?

Državne nekretnine tužit će zviždačicu Maju Đerek

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva, kažu iz Državnih nekretnina.


 
3 min
Istra24
Maja Đerak/ Foto: HINA

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva, kažu iz Državnih nekretnina.

Državne nekretnine, tvrtka u vlasništvu države koja se našla u središtu afere, najavila je da će tužiti zviždačicu i svoju bivšu zaposlenicu Maju Đerek, piše Index.

Podsjetimo, Maja Đerek, zviždačica iz Državnih nekretnina, ispitana je u USKOK-u. Pozvana je na temelju opsežne kaznene prijave od 37 stranica koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodovanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba.

Maja Đerek je 40-godišnja pravnica koja je bila od 2018. godine direktorica zadužena za poslovne prostore u državnoj tvrtki Državne nekretnine koja upravlja sa 6.300 državnih poslovnih prostora i stanova. Đerek je dobila u jesen 2020. godine otkaz jer je, kako tvrdi, upozorila na niz malverzacija, javlja Index.

Danas su Državne nekretnine u podužem priopćenju najavile da će tužiti Maju Đerek. Priopćenje Državnih nekretnina prenosimo u cijelosti.

“Potaknuti kontinuiranim medijskim istupima bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek u kojima iznosi neistinite tvrdnje, nepotpune informacije i neutemeljene zaključke s ciljem osporavanja dobivenog otkaza i poboljšanja položaja u radnom sporu, Društvo se očituje kako slijedi.

"Otkaz je dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog prijava za nezakonitosti"

Gđa Đerek bila je odgovorna za upravljanje poslovnim prostorima dvije godine te je otkaz dobila u rujnu 2020., a vezano za poslovne prostore gotovo četiri godine nije smatrala oportunim prijaviti nadležnim tijelima sve što danas iznosi u medijima o Državnim nekretninama d.o.o.

Gđa Đerek je otkaz dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog tzv. prijava za nepravilnosti ili nezakonitosti, za koje je sudskim postupkom dokazano da nisu postojale.

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva.

Za neprimjereno ponašanje u radnom kolektivu gđa Đerek je upozoravana i pisano i usmeno, a javnim istupima zbog samopromocije obezvrjeđuje rad ostalih zaposlenika koji svoj posao rade savjesno, odgovorno i zakonito.

"Protiv gospođe Đerek bit će podnesene tužbe"

Društvo posluje i radi po zakonu, o čemu svjedoče pozitivni revizijski nalazi od 2016.; trgovačko društvo radi kao stručno tijelo po profesionalnim standardima i Zakonu o trgovačkim društvima, a ne kao političko tijelo kakvim ga želi prikazati gđa Đerek.

Fokus trgovačkog društva je učinkovito upravljanje državnom imovinom iz portfelja Društva te ostvarivanja porasta prihoda od imovine kojom upravlja u korist RH. Društvo kontinuirano od 2016. bilježi rast prihoda te je nastavilo bilježiti rast i posljednje dvije krizne godine uslijed otežanog poslovanja u pandemiji i nakon potresa.

Zaključno, s obzirom na pokrenute radnje u USKOK-u, Društvo će biti u mogućnosti pravnim putem dokazati neistinitost iznesenih tvrdnji. S ciljem zaštite narušavanja ugleda Društva i zaposlenika protiv gđe Đerek bit će podnesene tužbe nadležnim tijelima", stoji u priopćenju.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.