Politika i društvo

pula ide na prijevremene izbore?

Filip Zoričić kaže da je spreman i na izbore za gradonačelnika. Vijećnicima i predsjednici Gradskog vijeća poručio: "Ne mrcvarite grad!"

Nek se ne misle dugo, nek odluče kako će dalje već do idućeg vijeća 14. travnja. Ako nisu u stanju podržati dobre projekte, nek ne mrcvare grad. Mojih četvero kolega sigurno neće biti ti koji će biti protiv izbora i oni sigurno neće čuvati svoje stolice, rekao je Zoričić


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Nek se ne misle dugo, nek odluče kako će dalje već do idućeg vijeća 14. travnja. Ako nisu u stanju podržati dobre projekte, nek ne mrcvare grad. Mojih četvero kolega sigurno neće biti ti koji će biti protiv izbora i oni sigurno neće čuvati svoje stolice, rekao je Zoričić

- Spreman sam u svakom trenutku izaći pred svoje sugrađane. Legitimitet mojih suradnika i mene nije upitan. Gradska uprava nema tereta niti problema u funkcioniranju, problem i blokadu Pula ima u Gradskom vijeću, odgovorio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić na pitanje hoće li dati ostavku na mjesto pulskog gradonačelnika i čekaju li Pulu uskoro prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i izbori za gradonačelnika.

- Ako drugi žele izbore za Gradsko vijeće, onda može odmah, a ako to uvjetuju i izborima za gradonačelnika, vrlo rado ću prihvatiti i taj scenarij. Ako se vidi da Gradsko vijeće nije u stanju funkcionirati, ako će kočiti grad, ako ne vide način kako biti konstruktivni i žele na izbore, to je onda do njih i njihovih stranaka, a da bi se procesi dogodili što prije, potrebno je da ostavku da i predsjednica Gradskog vijeća i vijećnici, kazao je Zoričić.

- Nek se ne misle dugo, nek odluče kako će dalje već do idućeg vijeća 14. travnja. Ako nisu u stanju podržati dobre projekte, nek ne mrcvare grad. Mojih četvero kolega sigurno neće biti ti koji će biti protiv izbora i oni sigurno neće čuvati svoje stolice, rekao je Zoričić.

Sve se ovo odvija nakon što se nedavno raspala pulska vladajuća koalicija, a danas je, kao što je poznato, ostavku na mjesto gradonačelnika Splita dao Ivica Puljak s kojim je Filip Zoričić već duže vrijeme u vrlo bliskim političkim odnosima zbog čega se već neko spekulira da upravo Zoričić i Puljak grade političku platformu za iduće parlamentarne izbore.


Nastavite čitati

Pula
 

Boljunčić Zoričiću: "Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?"

"Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva", napisao je Boljunčić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.