Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Fratarski 'trpi' danak turizma. Ovog ljeta ništa ćevapi, ništa pomfrit

Ruski investitor Nikolay Viktorov prije 16 godina najavio je investiciju u renesansni objekt u Savičenti. Istražili smo gdje je zapelo * Pula uskoro dobiva još jedno parkiralište * Vodovod Pula zakupio je zemljište. Doznali smo gdje i na koji će način taj potez utjecati na krajnje korisnike


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Dean Mladenović

Ruski investitor Nikolay Viktorov prije 16 godina najavio je investiciju u renesansni objekt u Savičenti. Istražili smo gdje je zapelo * Pula uskoro dobiva još jedno parkiralište * Vodovod Pula zakupio je zemljište. Doznali smo gdje i na koji će način taj potez utjecati na krajnje korisnike

Jedva da je počela s radom, već je stala. Rolo garažu, moderno pulsko parking „čudo“, danas je u radu onesposobila - ptica. Uletjela je unutar garaže i aktivirala sigurnosne sustave koji su blokirali rad. Blokirani su ostali i vlasnici čija su vozila bila u garaži. Nije im bilo drago. Dobro je znati da sigurnosni sustavi rade, no ako će svaka ptica ili drugi leteći „objekti“ blokirati rad garaže, to bi mogao biti problem. I to ne mali.

Danas kaos ispred zgrade „Porečanke“ gdje se odvijao još jedan pokušaj deložacije, ovaj put iz poslovnih prostora. Rezultiralo je to bacanjem suzavca na policiju te bušenjem guma vučne službe. Uhićeno je 10-ak ljudi. Nastavak sutra.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije dr. Tatjana Čemerikić dobila je opomenu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Nije naime u roku objavila svoju imovinsku karticu u vrijeme dok je još bila vršiteljica dužnosti ravnateljice.  

Bizarna kupovina droge, razotkrila je da u Puli speeda, poznatijeg  kao kokain za siromašne, ima više nego ikad. Jeftin je, lako dostupan. Zabrinjavajuća situacija svakako.

Kroz današnji burni dan su vas vodile Chiara i Nera, a sutra će uz potonju, vijesti uređivati Borka.

Ruski investitor Nikolay Viktorov prije 16 godina najavio je investiciju u renesansni objekt u Savičenti. Istražili smo gdje je zapelo.

Pula uskoro dobiva još jedno parkiralište. Plan je da postoji najmanje dvije godine, no još se ne zna za koliko vozila. Gledat će na more, a mi doznajemo gdje će se nalaziti.

Mnogi Puljani tijekom ljeta sele na Fratarski otok. Oaza je to bez gradske vreve, užarenog betona i turista. No, i ondje su nastupile određene promjene. Detalje čitajte sutra.

Radi kvalitetnijeg i funkcionalnijeg skupljanja, pročišćavanja i opskrbe vodom područja Pule, Vodnjana te općina Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin, Svetvinčenat i Fažana, Vodovod Pula zakupio je zemljište. Doznali smo gdje i na koji će način taj potez utjecati na krajnje korisnike.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.