Politika i društvo

Na tribini u cvajneru

Gradonačelnik Zoričić: "Ove godine krećemo s gradnjom stanova za mlade. Politika može biti dobra jer nisu svi lopovi"

Zoričić je otkrio da Grad Pula trenutno nema novca za organiziranje pomoći u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju i da traže potporu od države. "Mislim da niste dovoljno glasni i aktivni. To je moja kritika vama. Pustite društvene mreže, koga briga tko što lajka. Treba biti konkretan. Tražim od vas da budete hrabri, slobodni i da kažete što mislite", poručio je Zoričić na tribini


 
2 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zoričić je otkrio da Grad Pula trenutno nema novca za organiziranje pomoći u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju i da traže potporu od države. "Mislim da niste dovoljno glasni i aktivni. To je moja kritika vama. Pustite društvene mreže, koga briga tko što lajka. Treba biti konkretan. Tražim od vas da budete hrabri, slobodni i da kažete što mislite", poručio je Zoričić na tribini

Na večerašnjoj tribini u Cvajneru, pulski gradonačelnik Filip Zoričić razgovarao je s mladima o njihovim problemima, ali i slušao njihove savjete za unaprjeđenje života u Puli.

Tom je prilikom najavio skorašnji početak gradnje stanova za mlade, koji bi trebali biti gotovi kroz godinu dana.

- Intenzivno razmišljamo o stambeno-poticajnoj gradnji pa tako ove godine, za početak, planiramo izgraditi osam do deset stanova pored Lidla u Mutilskoj ulici. Želimo da mladi i obitelji ovdje dolaze, kazao je Zoričić te dodao da bi gradnja stanova trebala biti završena kroz godinu dana.

Gradonačelnik je također istaknuo da se razmatraju i mogućnosti kupnje državnog zemljišta na kojima bi se gradili stanovi i kuće za mlade.

- To će biti ogroman korak naprijed za ovaj grad, istaknuo je.

Na tribini je izjavio kako "nije pretjerano optimističan revizijom gradskih stanova, ponajviše zbog pravnih nedostataka pri njihovoj dodijeli".

- Imamo jako puno ljudi u tim stanovima bez pravnih dozvola, naglasio je.

Upitan što će biti s Društvenim centrom Rojc, konkretno njegovim uređenjem i udrugama koje koriste prostor, a nemaju aktivnosti, Zoričić je naveo da Grad ove godine u obnovu Rojca ulaže oko 4 milijuna kuna za prozore i elektroinstalacije.

Također, naveo je da je u tijeku revizija udruga te da one registrirane, ali bez ikakvih aktivnosti, neće više biti smještene u Rojcu.

- Statika i temelji zgrade su jako slabi, zgrada je jako stara i kao takva je pri obnovi rupa bez dna, no, ona je ujedno i jedan od identiteta našeg grada kojeg moramo sačuvati, kazao je Zoričić.

Dodao je i da je Grad Pula oformio tim za europske fondove kako bi se iskoristilo što više sredstava iz eu fondova, jer je gradski proračun ograničen.

Po pitanju obrazovanja, naglasio je da se građanski odgoj u pulske škole postepeno uvodi i da će, iako je izborni predmet, velik broj učenika sigurno biti zainteresiran za taj predmet.

Istaknuo je i kako Grad Pula trenutno nema novca za organiziranje pomoći u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju i da traže potporu od države.

Gradonačelnik je, kako nam jer rekao, zadovoljan večerašnjim odazivom, no prilikom tribine naglasio je kako mladi trebaju biti aktivniji jer upravo njihov glas u ovom gradu može biti pokretač promjena.

- Moram biti kritičan jer mislim da niste dovoljno glasni i aktivni. To je moja kritika vama. Pustite društvene mreže, koga briga tko što lajka. Treba biti konkretan. Tražim od vas da budete hrabri, slobodni i da kažete što mislite. Mladi, budite politički hrabri, politika može biti dobra i nisu svi lopovi, kazao je Zoričić.


Nastavite čitati

Pula
 

Mario Kovač predstavlja novu zbirku priča „Monogatare+“

U svojoj prozi, Kovač se bavi "rubnim" književnim žanrovima poput horora, znanstvene fantastike, erotike i crne kronike te će na svoje doći čitatelji kojima su dragi, baš kao i njemu, autori poput Poea, Lovecrafta, Bukowskog ili Akutagawe. Britkim humorom i oštrim jezikom bez cenzure, ogoljuje licemjerje autoriteta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.