Politika i društvo

novac neće vratiti u proračun

Grbin u emisiji Nedjeljom u 2: Naknadu za odvojen život uplatit ću u humanitarne svrhe

Postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je je Grbin


 
2 min
Borka Petrović

Postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je je Grbin

U emisiji "Nedjeljom u 2" gostovao je predsjednik SDP-a Puležan Peđa Grbin. O njemu se pisalo proteklih dana jer se otkrilo da je uzimao naknadu za odvojeni život, iako je sa suprugom živio u Zagrebu, u državnom stanu.

Na pitanje je li ga uzdrmala afera Odvojeni život Grbin odgovara: "Naravno da nije ugodno i lagao bih kad bih rekao da je bilo ugodno čitati sve te napise i odgovarati na sva ta pitanja. Ali javna sam osoba i od odgovora na ta pitanja nemam pravo pobjeći", prenosi Index.

- Naknadu o kojoj govorimo u ovom trenutku prima nešto više od 80 zastupnika. Isplaćuje ju sabor na temelju zakona i saborske odluke, ona nije nezakonita, nije nedopuštena. Inače, ja sam se te naknade sam odrekao prije nego što se o svemu tome počelo pričati. Ali svjestan sam kako to izgleda i da u ovom trenutku kao političar, ali i kao čovjek, moram napraviti dvije stvari.

Jedna je - inzistirati na tome da se ovo pitanje uredi i da oko ovoga više ne bude nikakvih dvojbi, nedoumica ili ovakvih emisija za bilo koga drugoga. To je moja obveza kao političara. SDP je, inače, ukidao povlaštene mirovine, SDP je ukidao i parkinge koji su bili u garaži u Tuškancu itd. SDP se borio protiv tih povlastica. SDP će to činiti i ubuduće i zato smo već ovaj tjedan pokrenuli inicijativu da se to promijeni, svede u nekakve realne okvire i da se to pitanje uredi.

Međutim, postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je.

Vratit će, rekao je, oko 50 tisuća kuna, a još odlučuje kojoj će instituciji taj novac donirati, prenosi Index.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.