Politika i društvo

novac neće vratiti u proračun

Grbin u emisiji Nedjeljom u 2: Naknadu za odvojen život uplatit ću u humanitarne svrhe

Postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je je Grbin


 
2 min
Borka Petrović

Postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je je Grbin

U emisiji "Nedjeljom u 2" gostovao je predsjednik SDP-a Puležan Peđa Grbin. O njemu se pisalo proteklih dana jer se otkrilo da je uzimao naknadu za odvojeni život, iako je sa suprugom živio u Zagrebu, u državnom stanu.

Na pitanje je li ga uzdrmala afera Odvojeni život Grbin odgovara: "Naravno da nije ugodno i lagao bih kad bih rekao da je bilo ugodno čitati sve te napise i odgovarati na sva ta pitanja. Ali javna sam osoba i od odgovora na ta pitanja nemam pravo pobjeći", prenosi Index.

- Naknadu o kojoj govorimo u ovom trenutku prima nešto više od 80 zastupnika. Isplaćuje ju sabor na temelju zakona i saborske odluke, ona nije nezakonita, nije nedopuštena. Inače, ja sam se te naknade sam odrekao prije nego što se o svemu tome počelo pričati. Ali svjestan sam kako to izgleda i da u ovom trenutku kao političar, ali i kao čovjek, moram napraviti dvije stvari.

Jedna je - inzistirati na tome da se ovo pitanje uredi i da oko ovoga više ne bude nikakvih dvojbi, nedoumica ili ovakvih emisija za bilo koga drugoga. To je moja obveza kao političara. SDP je, inače, ukidao povlaštene mirovine, SDP je ukidao i parkinge koji su bili u garaži u Tuškancu itd. SDP se borio protiv tih povlastica. SDP će to činiti i ubuduće i zato smo već ovaj tjedan pokrenuli inicijativu da se to promijeni, svede u nekakve realne okvire i da se to pitanje uredi.

Međutim, postoji nešto drugo što moram učiniti kao čovjek, a to je vratiti ovaj novac. I taj novac neću vratiti u proračun, nego ću ga uplatiti u dobrotvorne svrhe, zato što nije primljen nezakonito", rekao je.

Vratit će, rekao je, oko 50 tisuća kuna, a još odlučuje kojoj će instituciji taj novac donirati, prenosi Index.


Nastavite čitati

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA Omiš prejak za nekompletnu Stoju

Presudio je loš ulazak Stoje ili odličan start domaćina, koji je nakon prve četvrtine vodio 18 razlike (34:16). Iako su u ostatku utakmice košarkaši Stoje bili podjednaki, pa i posljednju četvrtinu dobili deset razlike, to je bilo dovoljno tek za konačnih minus 11 koševa. Raduje 16 koševa novopridošlog Eleza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.