Politika i društvo

MINISTAR NA SLOBODI

Horvat: Afera će dobiti 'žensko ime', ne vraćam se u Sabor

Darko Horvat je izašao iz pritvora nakon što je Uskok ispitao svo troje svjedoka zbog kojih je Horvat bio zadržan u istražnom zatvoru, kako ne bi pokušao utjecati na njih


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Darko Horvat je izašao iz pritvora nakon što je Uskok ispitao svo troje svjedoka zbog kojih je Horvat bio zadržan u istražnom zatvoru, kako ne bi pokušao utjecati na njih

Bivši ministar Darko Horvat izjavio je u utorak nakon izlaska iz istražnog zatvora, kako je siguran da će 'afera Horvat' u kojoj je osumnjičen za nezakonitu dodjelu bespovratnih poticaja 2018., zajedno s nekadašnjom pomoćnicom Anom Mandac, poprimiti 'žensko ime'.

Rekao je i da se neće vratiti u Hrvatski sabor kao HDZ-ov zastupnik.

''Siguran sam da će afere Horvat poprimiti žensko ime. Nije fer ni korektno izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik'', rekao je Horvat kojeg Uskok, zajedno s njegovom nekadašnjom pomoćnicom Anom Mandac sumnjiči za nezakonitu dodjelu bespovratnih poticaja 2018. u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Horvat je naglasio kako je uvjeren da ''nije napravio ništa protuzakonito'' te da će za slučaj podizanja optužnice aktivno pristupiti obrani.

Darko Horvat je izašao iz pritvora nakon što je Uskok ispitao svo troje svjedoka zbog kojih je Horvat bio zadržan u istražnom zatvoru, kako ne bi pokušao utjecati na njih.

Jednomjesečni istražni zatvor Horvatu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali ne i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer ga je na osobni zahtjev premijer razriješio dužnosti.


Nastavite čitati

HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno

''Zastarjeli sustav naplate pristojbe vezan uz prijamnik ima velika ograničenja i kreira negativni PR. Sve je manje kućanstva u Hrvatskoj, a postotak ljudi koji ne plaćaju pristojbu sve je veći. To je trend i u Europi - sazrijelo je vrijeme da se sa starog modela maknemo i preuzmemo neki drugi model koji ćemo predložiti zakonodavcu'', rekao je Šveb

U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu

U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.