Politika i društvo

Udruga "Slobodni zajedno" najavila prosvjed

HZJZ: Najavljeni prosvjedi pritisak su na zdravstvene djelatnike i epidemiologe

"Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva”, priopćili su iz HZJZ-a


 
1 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva”, priopćili su iz HZJZ-a

Uoči prosvjeda protiv covid mjera najavljenih za utorak ispred sjedišta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu i diljem zemlje, iz te su ustanove poručili da se prosvjedima samo hini briga o zdravlju djece te da je zapravo riječ o pritisku na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku.

“Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva”, priopćili su iz HZJZ-a.

Današnji prosvjedi najavljeni su putem društvenih mreža za 10 sati ispred sjedišta HZJZ-a u zagrebačkoj Rockfellerovoj 7, a u drugim gradovima građani su pozvani na okupljanje ispred zgrada županija ili općina. Na pozivnicama koje se dijele društvenim mrežama, nalazi se potpis i logo grupe “Slobodni zajedno”. 

Iz HZJZ-a poručuju prosvjednicima da se takvim okupljanjima čini pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiologe koji već dvije godine odgovorno i u najboljoj vjeri skrbe o građanima. Napominju i da su njihove preporuke utemeljene znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv koronavirusa. 

“Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece doprinosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze", ističu u priopćenju.

Upozoravaju i da su nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako opomena da covid-19 nije bezazlen te da je odgovornost za vlastito i zdravlje onih o kojima skrbimo nedjeljiva i da svatko mora preuzeti odluke na sebe.  

“Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji", zaključuju iz HZJZ-a.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.