Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Ima nade. I za nasukani brod u Raškom zaljevu, i za svijet kojeg je dvoje pulskih osnovnoškolaca upravo učinilo boljim

Brodar teretnjaka Deala, nasukanog na ulazu u Raški zaljev, dao je petama vjetra. Osiguranje se ne oglašava, a brodu punom nafte približava se jugo. Isplovili smo do olupine gdje se opasnost od katastrofe od jučer smanjuje planom B – sidrenjem betonskim blokovima  


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Brodar teretnjaka Deala, nasukanog na ulazu u Raški zaljev, dao je petama vjetra. Osiguranje se ne oglašava, a brodu punom nafte približava se jugo. Isplovili smo do olupine gdje se opasnost od katastrofe od jučer smanjuje planom B – sidrenjem betonskim blokovima  

Ni dva tjedna od velikog požara u medulinskoj lučici koji je progutao 22 brodice ne zna se što ga je izazvalo. Službeno, uzrok je otvoreni plamen nepoznatog izvora. Ponovili su to danas načelnik Medulina Ivan Kirac, ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos i lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc. Istraga traje. U međuvremenu su, vidjeli ste, brodice izvučene iz mora, slijedi daljnja sanacija štete. I pokušaji naplate.

Kad smo već kod brodica, u Puli se danas jedna nasukala na suhom. I to ni manje ni više nego kod Malog rimskog kazališta. Njemačkom turistu zakazala navigacija, pulskom taksistu orijentacija i eto problema. I čari nam turističke sezone. Poput one na ulazu u Marinu Veruda gdje se turisti mrtvi hladni parkiraju na zelene površine. Nekažnjeno naravno.

Danas je u Puli, u Fojbonu, izbio požar. Srećom bez ozlijeđenih. Izbio je u garaži obiteljske kuće gdje djeluju Zlatne ruke. I ondje se uzrok još utvrđuje.

Izvijestili smo danas i da je (konačno) uvedeno reda na području Mandriola nakon što smo prije šest mjeseci ukazali da ondje „leži“ mega ekološka bomba.

Portal su danas uređivali Leo i Nera, a sutra će se Leu pridružiti Silvio.

Brodar teretnjaka Deala, nasukanog na ulazu u Raški zaljev, dao je petama vjetra. Osiguranje se ne oglašava, a brodu punom nafte približava se jugo. Isplovili smo do olupine gdje se opasnost od katastrofe od jučer smanjuje planom B – sidrenjem betonskim blokovima.

Učenici šestog razreda osnovne škole Kaštanjer prije nekoliko dana našli su se u vrlo izazovnoj situaciji – pokleknuti ili ne? Cijelu priču, u kojoj se pojavljuje i jedan policajac, pročitajte sutra.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.