Politika i društvo

REAGIRANJE NA TVRDNJE "INICIJATIVE"

INVESTITOR HOTELA VALKANE "Od prvog dana sve radimo sukladno zakonima i važećim planovima"

U svom priopćenju predstavnik investitora trvrdi da "nema temelja niti zakonske osnove za reviziju privatizacije ili nacionalizaciju koju zaziva inicijativa"


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

U svom priopćenju predstavnik investitora trvrdi da "nema temelja niti zakonske osnove za reviziju privatizacije ili nacionalizaciju koju zaziva inicijativa"

Na današnje izjave članova Inicijative građana za Lungomare, kojom su javnost upoznali da su utvrdili kako je „iz spisa razvidno da tvrtka Hotel Valkane d.o.o. ne može i nikada nije mogla biti upisana kao vlasnik iznimno vrijedne šume na području Lungomara“, reagirao je predstavnik investitora tvrtke Valkane d.o.o. Zoran Kostić. Njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Nastavno na današnju tiskovnu konferenciju Inicijative građana za Lungomare, jedini zaključak koji se može izvući jest da, nažalost nekim ljudima nije moguće objasniti određene činjenice. Tvrtka Hotel Valkane d.o.o. 2015. godine sukladno svim zakonima kupila je i platila tvrtke s pripadajućom imovinom, te od tada razvija projekt koji je u skladu sa svim zakonima i prostorno planskom dokumentacijom koja je vrijedila u tom trenutku, a vrijedi i danas.

Nastavno na tvrdnje o navodnoj „nezakonitoj privatizaciji“ želimo istaknuti kako je prema svoj službenoj dokumentaciji privatizacija provedena u skladu sa svim zakonima Republike Hrvatske. Iako smo, ponavljamo, tvrtke kupili 2015., naša provjera, provjera vanjskih stručnjaka, ali i provjera svih tijela koja su se do sada bavila slučajem, nisu iznjedrili niti jedan sporan nalaz. Sve čestice su upisane na tvornicu još u prvom dijelu 20. stoljeća, što je vidljivo iz dokumentacije 1934. i 1949. kao i iz sve službene dokumentacije do danas. Niti Republika Hrvatska, Istarska županija ili Grad Pula nisu imali zamjerke na postupak pretvorbe i privatizacije Tvornice cementa Pula. Gospodin Orel ne zna ili se pravi nevješt, ali sve revizije pretvorbe su zakonski završile do 30. rujna 2006. godine

Nevjerojatno je da 2023. godine netko s ponosom govori o nacionalizaciji privatne imovine i u kontekstu nas i našeg projekta koristi izraze kao što je kriminal. U otvorenoj smo i stalnoj komunikaciji sa svim institucijama Republike Hrvatske, radimo po zakonima te investiramo u projekte koji donose dodanu vrijednost. Grad Pula i stanovnici od nas imaju kvalitetne i zakonite investicije, poštivanje svih pravila, nova radna mjesta, sva davanja plaćena na vrijeme, dok predstavnici Inicijative, često iznoseći neistine poput one da Grad Pula ima mogućnost da stekne vlasništvo nad zemljištima unutar SRC Valkane, zbunjuju građane i nastavljaju zatrpavati javni prostor i nakon što su referendumom dobili jasnu poruku", kaže se u priopćenju.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.