Politika i društvo

Reagiranje

Iz Županije reagirali na naš članak o Bunarini: Istarska županija nije ništa uzurpirala niti otela


 
2 min
Istra24

Poštovana/i,

na Vašem portalu 15. veljače 2022. godine objavljen je članak pod naslovom „Gradonačelnik Zoričić: 'Bunarina je dnevni boravak Puležana, ne zagovaram njenu komercijalizaciju“, u kojem su iznesene neistinite informacije da je „Istarska županija uzurpirala omiljenu pulsku lučicu i nezakonito otela Gradu Puli privilegiju upravljanja Bunarinom iz nepoznatih razloga“.

U spomenutom se članku, također, konstatira da Županija priznaje grešku i postavlja se pitanje tko će snositi odgovornost.

Napominjemo da je nadležni Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije na tu temu, odnosno na postavljen novinarski upit dao odgovor 4. veljače 2022. godine, a u kojem je jasno navedeno iz kojih je razloga i pod kojim okolnostima i uvjetima Skupština Istarske županije Odlukom dala Bunarinu na privremeno upravljanje Lučkoj upravi Pula.

Ponavljamo, s obzirom da u luci posebne namjene - nautička luka Bunarina nema koncesionara, a da se radi o postojećoj luci županijskog značaja, Skupština Istarske županije Odlukom je Lučkoj upravi Pula, čiji je osnivač Županija, dala na privremeno upravljanje i korištenje luku posebne namjene - nautičku luku Bunarinu (Službene novine Istarske županije broj 29/20) na razdoblje do 31. prosinca 2022. godine. Dakle, Istarska županija nije ništa uzurpirala, niti otela.

Dalje u odgovoru jasno je napisano tko na tom području daje koncesiju, odnosno da je davanje koncesije u nadležnosti Grada Pule te da Odluku o davanju koncesije donosi Gradsko vijeće Grada Pule. Privremeno Bunarinom upravlja Lučka uprava Pula, a u Odluci je i navedeno da privremeno upravljanje prestaje ukoliko se dodijeli koncesija. Grad Pula, niti Istarska županija ne mogu prema zakonskim propisima upravljati niti lukom nautičkog turizma, niti lukom otvorenom za javni promet.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.