Politika i društvo

Reagiranje

Iz Županije reagirali na naš članak o Bunarini: Istarska županija nije ništa uzurpirala niti otela


 
1 min
Istra24

Poštovana/i,

na Vašem portalu 15. veljače 2022. godine objavljen je članak pod naslovom „Gradonačelnik Zoričić: 'Bunarina je dnevni boravak Puležana, ne zagovaram njenu komercijalizaciju“, u kojem su iznesene neistinite informacije da je „Istarska županija uzurpirala omiljenu pulsku lučicu i nezakonito otela Gradu Puli privilegiju upravljanja Bunarinom iz nepoznatih razloga“.

U spomenutom se članku, također, konstatira da Županija priznaje grešku i postavlja se pitanje tko će snositi odgovornost.

Napominjemo da je nadležni Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije na tu temu, odnosno na postavljen novinarski upit dao odgovor 4. veljače 2022. godine, a u kojem je jasno navedeno iz kojih je razloga i pod kojim okolnostima i uvjetima Skupština Istarske županije Odlukom dala Bunarinu na privremeno upravljanje Lučkoj upravi Pula.

Ponavljamo, s obzirom da u luci posebne namjene - nautička luka Bunarina nema koncesionara, a da se radi o postojećoj luci županijskog značaja, Skupština Istarske županije Odlukom je Lučkoj upravi Pula, čiji je osnivač Županija, dala na privremeno upravljanje i korištenje luku posebne namjene - nautičku luku Bunarinu (Službene novine Istarske županije broj 29/20) na razdoblje do 31. prosinca 2022. godine. Dakle, Istarska županija nije ništa uzurpirala, niti otela.

Dalje u odgovoru jasno je napisano tko na tom području daje koncesiju, odnosno da je davanje koncesije u nadležnosti Grada Pule te da Odluku o davanju koncesije donosi Gradsko vijeće Grada Pule. Privremeno Bunarinom upravlja Lučka uprava Pula, a u Odluci je i navedeno da privremeno upravljanje prestaje ukoliko se dodijeli koncesija. Grad Pula, niti Istarska županija ne mogu prema zakonskim propisima upravljati niti lukom nautičkog turizma, niti lukom otvorenom za javni promet.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.