Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Je li na pomolu novi društveni ugovor za Kaštijun? Stav župana Borisa Miletića je jasan, no gradonačelnik Pule vuče ključni potez

Sutra objavljujemo i razgovor na temu Kaštijuna s Irenom Burba, članicom civilnog nadzora Kaštijuna i predsjednicom Zelene Istre


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sutra objavljujemo i razgovor na temu Kaštijuna s Irenom Burba, članicom civilnog nadzora Kaštijuna i predsjednicom Zelene Istre

Povijesni trenutak za Istru, kako ga mnogi zovu, dogodio se danas u srcu Učke. Održana je naime svečanost povodom probijanja druge cijevi tunela. Prisustvovao je ondje sam državni vrh, pohvalivši radnike za dobro obavljen posao. Konačno se i njih netko sjetio.

Doznali ste danas i kako napreduju radovi HDZ-ovca Antona Klimana na brijunskom priobalju te kako od objekta koji je trebao biti hotel, ondje niču skupocjeni stanovi. Investicija raste iz dana u dan, no istarska javnost i dalje ne zna odakle milijuni eura za gradnju.

Kad smo već kod HDZ-a, otkrili smo vam danas i da vladajuća stranka preko firme Šeksovog nećaka i donatora Damira Habijana (pre)uzima kontrolu nad regionalnim dnevnicima, među kojima je i jedini istarski dnevnik Glas Istre.

Objavili smo danas i odluku skupštine vjerovnika da Uljanik opet ide na dražbu. Ovaj put za 9,6 milijuna eura. Direktor Samir Hadžić zavapio je da „imaju sapunicu bez kraja", a sindikalist  Boris Cerovac je upitao hoće li im se konačno objasniti što znače svojevrsne najave o zatvaranju Uljanika, gradnji parkirališta, šetnica na tom  mjestu i tako dalje.

A sutra? Mi vam među ostalim donosimo informacije o tome gdje je zapelo najavljivano vlasničko restrukturiranje Kaštijuna. Ono se planiralo provesti ovisno o udjelu otplate samog kredita dignutog za izgradnju ŽCGO Kaštijun, na način da bi svaka jedinica lokalne samouprave stekla udio u vlasništvu. Mišljenje o restrukturiranju iznio nam je župan Boris Miletić, a što o tome misli rekao nam je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Također, sutra objavljujemo i razgovor na temu Kaštijuna s Irenom Burba, članicom civilnog nadzora Kaštijuna i predsjednicom Zelene Istre.

S vama su danas bile Chiara i Nera, a sutra uz Neru, portal uređuje Martina.

Laku i mirnu noć želi vam redakcija portala Istra24.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.