Politika i društvo

premalo zaposlenih pripadnika talijanske manjine

KADROVA NIKAD DOSTA Istarskoj županiji nedostaju 22 službenika. Novih snaga fali i u Kabinetu župana

Najveća potreba za novim kadrovima postoji u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, gdje u ovom trenutku nedostaje osam službenika. Inače, u tom odjelu je trenutno 46 službenika


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Najveća potreba za novim kadrovima postoji u županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, gdje u ovom trenutku nedostaje osam službenika. Inače, u tom odjelu je trenutno 46 službenika

Prema zadnjim podacima, u Istarskoj županiji zaposleno je 295 djelatnika. Od toga je 284 službenika i 11 namještenika.

No ova brojka, čini se, nije dovoljna, jer što se plana prijema u službu tiče, u ovoj godini Istarska županija objavila je potrebu za još 22 službenika koji bi se zaposlili na neodređeno vrijeme.

U obrazloženju ovakve odluke, istarski župan Boris Miletić navodi da je u županijskim odjelima zaposleno 14 pripadnika talijanske nacionalne zajednice što, prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, nije dostatan broj pripadnika talijanske nacionalne zajednice u strukturi službenika i namještenika Istarske županije.

Stoga je donesen novi Plan prijema u službu za 2022. godinu. Tako je planirano zapošljavanje 22 službenika na neodređeno vrijeme.

Od tog broja, najveća potreba za novim kadrovima postoji u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, gdje u ovom trenutku nedostaje osam službenika. Inače, u tom odjelu je trenutno 46 službenika.

Ukupno pet službenika planira se zaposliti u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko pravne poslove, a u tom odjelu trenutno radi 77 službenika i pet namještenika.

Deficit je i u kabinetu župana gdje je trenutno zaposleno 12 službenika i četiri namještenika. No u kabinetu u ovoj godini nedostaju još dva službenika na neodređeno vrijeme i jedan vježbenik.

Dva službenika planiraju se primiti i u Odjel za proračun i financije, a u tom je odjelu 24 službenika. Po jedan službenik se planira zaposliti u Stručnoj službi Skupštine, Upravnom odjelu za održivi razvoj, Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu te u Upravnom odjelu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine.

Ukupno pet službenika planira se zaposliti na neodređeno vrijeme u Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove.

Prije raspisivanja natječaja, pročelnici su dužni zatražiti dodatnu suglasnost Župana, a upravo su pročelnici ti koji određuju prioritet za popunu radnih mjesta.

Prije nekoliko dana, Istarska županija objavila je natječaj za višeg stručnog suradnika u Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, a radno mjesto nalazi se u Labinu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.